Çorum Çince Tercüman, Çince Tercüme Çorum - CindeTURKTercuman.Com - Çince Tercümanlık

Çorum Çince Tercüman, Çince Tercüme Çorum

Çorum Çince Tercüman, Çince Tercüman Çorum  Ä°li ve Çevresi Tercümanlık Hizmeti

 

Çince profesyonel tercümanlarımız size en kaliteli bir ÅŸekilde tercümanlık hizmeti vermek amacıyla taleplerinizi bekliyoruz.
 

Çorum Çince Tercümanlık Hizmetlerimiz

 

Fuar, Toplantı, Fabrika tercümanlığı,
 

Çinli Misafir karşılama tercümanlığı,

 

Makina montaj eÄŸitim tercümanlığı,

 

Tur, Gezi,  Rehber tercümanlığı,
 

EÄŸitim tercümanlığı,


 

Çorum 'da Nasıl Çince Tercümanlık Hizmeti Alabilirsiniz?



 

- Telefonla (whatsapp) nolu telefondan yada tercüman talep formu veya cindeturktercuman.com@gmail.com üzerinden bize Çorum çince tercüman ekibimizden talep edebilirsiniz.

 

- En Kısa Sürede talep ettiÄŸiniz tercüman ihtiyacınıza göre belirlenip size fiyat, çalışma koÅŸulları ve diÄŸer sorularınızı cevaplayarak tercümanlık hizmeti almaya baÅŸlıyorsunuz.


 
Çorum  Çince Tercüman için Tıkla
 
GENEL BÄ°LGÄ°LER;
çorum havadan görünümKaradeniz Bölgesinin Ä°ç Anadolu’ya açılan kapısı olan Çorum Ä°li , Anadolu kültür mozayiÄŸi içerisinde eÅŸsiz bir konuma sahiptir. Günümüzden 7 bin yıl öncesine ait kültürel verilere rastlanan Çorum’da, ilk organize devleti kuran Hititlerin ilk baÅŸkenti HattuÅŸa bulunmaktadır. HattuÅŸa Anadolu’nun kalbinde, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesine alınmış ülkemizdeki 9 deÄŸerden biridir. Hitit uygarlığı en az Mısır Uygarlığı kadar eski ve zengin bir uygarlıktır. Hititlerle Mısırlılar arasında yapılan KadeÅŸ AntlaÅŸması metin tabletleri BoÄŸazköy’de bulunmuÅŸtur. Hititlerin diÄŸer önemli kült (dini) merkezlerinden sayılan, arkeolojide Arinna olarak bilinen Alacahöyük Ören Yeri; 13 Kral Mezarı , Hatti Tunç GüneÅŸ Kursu ve Sfenksli Kapıları ile görülmeye deÄŸer tarihi bir yerdir. Ulu Önder Büyük Atatürk’ün bizzat direktifleriyle ilk milli kazılarımızın baÅŸlangıç noktası olması ile de önem arzeder.
 
Ortaköy Ä°lçesindeki Åžapinuva ören yeri de büyük bir Hitit kenti olup, hala sürmekte olan kazı çalışmalarında bol miktarda yazılı belge ortaya çıkarılmıştır. Ayrıca, 1990 yılında baÅŸlatılan ve kongre dili Türkçe olan “Hititoloji Kongresi” her üç yılda bir düzenlenmekte olup, 6 yılda bir de Çorum’da gerçekleÅŸtirilmektedir. Bu kongreye dünyanın bir çok yerinden bilim adamı katılmaktadır. Hitit uygarlığının yanısıra, her biri sanat ÅŸaheseri olan Selçuklu ve Osmanlı Dönemine ait; cami, köprü ve kalelerle süslü Çorum, yayları ve Ä°ncesu Kanyonu gibi doÄŸal güzellikleri ile de görülmeye deÄŸer bir yerdir. MeÅŸhur leblebisi, Osmancık ve Kargı’da üretilen kaliteli pirinçleri dünyaca tanınmaktadır.
 
Ä°LÇELER
Çorum (merkez), Alaca, Bayat, BoÄŸazkale, Dodurga, Ä°skilip, Kargı, Laçin, Mecitözü, OÄŸuzlar, Ortaköy, Osmancık, Sungurlu, UÄŸurludaÄŸ.
 
NE YENÄ°R?
Leblebisi ile ünlü olan Çorum, yöresel yemekler bakımından oldukça zengindir.
Ä°lin özgün yemekleri arasında Mayalı , (Saç Mayalısı, Tava Mayalısı) , Yanıç , Cızlak , Kömbe, OÄŸmaç, Hingal, HaÅŸhaÅŸlı Çörek, Borhani (Hamurlu, Yumurtalı, Mantarlı) Helise, Çullama, Madımak, Tirit , Ä°skilip Dolması , KeÅŸkek, Kara Çuval Helvası, Hedik, Teltel, Has Baklava sayılabilir.
 
NE ALINIR?
Çorum ilinden alınabilecek ÅŸeylerin başında, ÅŸehrin sembollerinden olan , Çorum leblebisi ve bakır hediyelik eÅŸya gelmektedir.
Ayrıca, Ä°skilip’te aÄŸaç oyma iÅŸleri, Alaca Büyük Camili Köyünde kilim, Ortaköy Ä°lçesi Karahacip beldesinde kilim, heybe, patik, çorap ve el örgü ürünlerini bulmak mümkündür.
Osmancık ve Kargı’da üretilen pirinçler de, farklı lezzetleriyle mutlaka tadılması önerilen ürünlerdendir.
 
YAPMADAN DÖNME
Çorum Müzesini, Alaca höyük, Bogazkale Müze ve Ören yerlerini ziyaret etmeden
Kargı ve Abdullah Yaylalarını, Osmancık BaÅŸpınar ve Karaca Yaylalarını, Ä°skilip Elmabeli ve Bayat Kurtçaçimeni Yaylalarını gezmeden,
Ortaköy Ä°ncesu Kanyonuna gitmeden,
Bakır El Sanatlarını görmeden,
Çorum Mantısı, KeÅŸkek ve Ä°skilip Dolması, Gül burma ve Has Baklavasını tatmadan,
Çorum Leblebisi almadan, …Dönmeyin