Çin Guangzhou Şehri Nasıldır, Çin Guangzhou Tercümanlık - CindeTURKTercuman.Com - Çince Tercümanlık

Çin Guangzhou Şehri Nasıldır, Çin Guangzhou Tercümanlık

Guangzhou Hakkında
Guangzhou şehri 10 milyonu aşkın nüfusu Çin’in 3. en büyük ve aynı zamanda Guangdong bölgesinin başkentidir. Guangzhou şehri Hong Kong ve Macau şehirlerine yakın bir lokasyonda konumlanmıştır. Guangzhou şehri bir çok batılı tarafında Kantoncanın konuşulduğu, Kanton bir merkez olarak bilinir. 
 
Guangzhou şehri ekomok ve finansal olarak Çin’de önemli bir konumdadır. Çin deki en büyük fuar olan Kanton Fuarı da yine bu şehirde yapılmaktadır. 
 
Uçak İle yolculuk, 
Guangzhou şehrinde bulunan Yeni Guangzhou Baiyun Hava Limanı güneydeki en işlek hava limanlarından biridir. Ülke içi uçuşlardan ziyade daha çok uluslar arası uçuşlarda hizmet veren bu havalimanı Guangzhou’yu Paris, Los Angeles, Bangkok, Singapore, Amsterdam, Kuala Lumpur, Jakarta, Frankfurt, Tokyo ve Osaka gibi bir çok dünyaca ünlü merkeze bağlamaktadır. 
 
Tren ile yolculuk, 
Standtard tren ile 182 km olan Hong Kong – Guangzhou arası sadece bir buçuk saat sürmektedir. Hızlı treni kullanarak Shengzhen’a gitmeniz sizini için hem daha hızlı hem daha hesaplı olacaktır. Her gün binlerce insan Shengzhen – Hong Kong sınır köprüsünü geçmektedir. Guangzhou şehri tren istasyonu ülkedeki sayılı büyük tren istasyonlarından biridir. 
 
Otobüs ile yolculuk, 
Hong Kong uluslar arası havalimanından Guangzhou ya direk otobüsler bulunmkatadır. Guangdong bölgesinin hemen hemen her köşesinden Guangzhou’ya otobüs vardır. Civar bölgelerden de Guangzhou’ya bir çok otobüst hattı bulmak mümkündür. 
 
Gemi ile yolculuk, 
Hong Kong, Macau, Haikou gibi birçok merkezden Guangzhou şehrine birçok vapur kalkmaktadır. Bunun haricinde Çin ana parçasından Xiamen, Shanghai, Qingdao gibi birçok merkezden de Guangzhou şehrine vapurlar bulunmkatadır. 
 
Şehir İçi Ulaşım, 
Guangzhou şehrinin ulaşım ağı oldukça gelişmiştir. Eğer ki bu şehirde uzun süreli kalmayı düşünüyorsanız Yang Cheng Tong Kartı almanızı tavsiye ederiz. Bu kart size birçok ulaşım aracının aynı kart ile kullanma imkânı sağlayacaktır. 
 
Metro ile, 
Guangzhou metrosu 1999 yılında açılmıştır. Bu ağ Çin’in gelişmesine paralel olarak her geçen gün gelişmektedir. Metro bilet ücretleri 2-10 RMB arasında değişiklik göstermektedir. 
 
Otobüs ile, 
Guangzhou şehrinin bir ucundan bir ucuna gidebileceğiniz en ekonomik ulaşım aracı otobüslerdir. Eski otobüslerin ücretleri 1RMB yeni otobüslerin ücretleri 2 RMB’dir. Yine şehir içerisinde turistik amaçlı turlat yapan otobüsler bulmak mümkündür. 
 
Taksi ile, 
Taksi yabancılar tarafından en çok kullanılan ulaşım aracıdır. Rahat ve hızlı olması bunun başlıca sebebidir. Taksi ücretleri 7 RMB ‘den başlar 2,3 km’den sonra kilometre başına 2,6 RMB olarak artar. 
 
Guangzhou Şehri’nin Dili: 
Guangzhou daki ana konuşulan dil kantoncadır ancak büyük bir göç dalgasından dolayı mandarin Çincesi konuşan birçok birey görmek mümkündür. İngilizce dilini bilen kişi sayısı çok fazla değildir ama diğer Çin şehirlerine kıyasla İngilizce bilen oranı daha yüksektir. 
 
Yemekler: 
Ünü nerdeyse her kıtada duyulmuş olan kanton mutfağının yoğun olarak görüldüğü Guangzhou sizlere birçok çeşit damak zevkini farklı stiller ile sizlere sunacaktır. Restoranların birçoğunda Çin iç kesimlerine ait yemekler bulma imkânınız mevcuttur.
 
 
 

Nasıl Yeminli Çince Tercümanlık Hizmeti Alabilirsiniz?

 
- Telefonla (whatsapp)  nolu telefondan yada tercüman talep formu veya cindeturktercuman.com@gmail.com üzerinden çince tercüman ekibimizden talep edebilirsiniz.
 
- En Kısa Sürede talep ettiğiniz tercüman ihtiyacınıza göre belirlenip size fiyat, çalışma koşulları ve diğer sorularınızı cevaplayarak tercümanlık hizmeti almaya başlıyorsunuz.
 
 

 


Çin Guangzhou Şehri Nasıldır, Çin Guangzhou Tercümanlık Haberini Oku, Çin Guangzhou Şehri Nasıldır, Çin Guangzhou Tercümanlık Haberini Yorum Yap, Paylaş
Etiketler; »Guangzhou Hakkında » Guangzhou’da Yaşam » Çin Guangzhou Şehri Nasıldır » Çin Guangzhou Tercümanlık » Çin Guangzhou ulaşım » Çin Guangzhou yemekleri
Etiketler » Guangzhou Hakkında   » Guangzhou’da Yaşam   » Çin Guangzhou Şehri Nasıldır   » Çin Guangzhou Tercümanlık   » Çin Guangzhou ulaşım   » Çin Guangzhou yemekleri  
Google ARA: Çin Guangzhou Şehri Nasıldır, Çin Guangzhou Tercümanlık

DİĞER ÇİN TERCÜMAN HABERLERİ

1 2 3 4 5 6 İleri