Çin Nanjing Şehri Nasıldır, Çin Nanjing Tercümanlık - CindeTURKTercuman.Com - Çince Tercümanlık

Çin Nanjing Şehri Nasıldır, Çin Nanjing Tercümanlık

Nanjing Hakkında
Jiangsu bölgesinde Yangtze nehrinin kenarında konumlanmıi Nanjing Şehri zengin Çin kültürü ve mimarisiyle bölgesinin başkentidir. Nanjing’in kelime anlamı Güneyin Başkenti’dir. Stratejik konumundan dolayı tarih içerisinde birçok hanedanlığa başkentlik yapmış ve her zaman önemli şehirlerden biri olmayı sürdürmüştür. Tüm bunların yanı sıra Nanjing bir eğitim kültür ve tarihin harmanlandığı bir merkezdir. Beş milyonu geçen nüfusu ile Shanghai’dan sonra en büyük ikinci ekonomik merkezdir. 
 
Şehrin Tarihi 
Yuecheng ilk defans amaçlı yapı olarak boy göstermektedir ve Nanjing’in ihtişamlı tarihi böyle başlar.(427 M.Ö) Sun Quan Hanedanlığı Jianye’ye yani günümüzde ki Nanjing’e taşıyarak bu şehre ilk başkent olma ünivanın vermiştir.(220-280)Bu tarihten itibaren Nanjing bir çok hanedana başkentlik yapmştır. Ming hanedanı imparatoru Taizu şehri fethederek ona yeni bir isim vermiştir ,Yingtian Fu(1368-1644). 1368 yılında Ming Hanedanlığının resmi olarak kurulmasının ardından Han halkı şehri Nanjing olarak adlandırılmış ve sonrasında Ming Hanedanın başkenti olarak kabul edilmiştir. 
 
Kültürsel Şehir 
Zengin bir kültür coğrafyasında kurulan bu şehir her yıl binlerce turisti çekmektedir. Müzeleri ve tarihsel yapısıyla adeta gelen turistleri büyüler güzellikte olan Nanjing, has Çin kültürünün en iyi öğrenilebileceği merkezlerden biridir. Çin mimarisi ve yemeklerinin de bulunabileceği tam bir Çin tarih coğrafyasıdır. Nanjing müzesi 420 bin parça malzeme ile ziyaretçilerini beklemektedir. 
Şehrin güneybatısında yer alan Qin Huai Nehri 100 km aşkın bir uzunluktadır ve bu nehir çevresinde gelişmekte olan merkezler yer almaktadı. Bir çok Çin romanında aşkın ve romantizmin şehri olarak bilinen Nanjing günümüzde de muhteşem gece hayatı ve şehri içi etkinlikleriyle bu aşkı hala yaşatmaktadır. 
 
Şehrin Modern Yapısı 
Çin deki birçok diğer şehir gibi Nanjing hızla büyüyen şehirlerden biridir. Şehir geçtiğimiz yıllarda kabuk değiştirerek metroların, üst geçitlerin gökdelenlerin yer aldığı modern bir ticaret merkezi haline gelmiştir. Yeni metrolar ve otobüsler ile şehir içi ulaşım çok kolay ve pratik hale gelmiştir. İstediğiniz hemen hemen bütün ünlü markaları bu muazzam şehirde bulmanız mümkündür. 
 
 

Nasıl Yeminli Çince Tercümanlık Hizmeti Alabilirsiniz?

 
- Telefonla (whatsapp)  nolu telefondan yada tercüman talep formu veya cindeturktercuman.com@gmail.com üzerinden çince tercüman ekibimizden talep edebilirsiniz.
 
- En Kısa Sürede talep ettiğiniz tercüman ihtiyacınıza göre belirlenip size fiyat, çalışma koşulları ve diğer sorularınızı cevaplayarak tercümanlık hizmeti almaya başlıyorsunuz.
 
 

 


Çin Nanjing Şehri Nasıldır, Çin Nanjing Tercümanlık Haberini Oku, Çin Nanjing Şehri Nasıldır, Çin Nanjing Tercümanlık Haberini Yorum Yap, Paylaş
Etiketler; »Nanjing Hakkında » Nanjing’da Yaşam » Çin Nanjing Şehri Nasıldır » Çin Nanjing Tercümanlık » Çin Nanjing ulaşım » Çin Nanjing yemekleri
Etiketler » Nanjing Hakkında   » Nanjing’da Yaşam   » Çin Nanjing Şehri Nasıldır   » Çin Nanjing Tercümanlık   » Çin Nanjing ulaşım   » Çin Nanjing yemekleri  
Google ARA: Çin Nanjing Şehri Nasıldır, Çin Nanjing Tercümanlık

DİĞER ÇİN TERCÜMAN HABERLERİ

1 2 3 4 5 6 İleri