Çin Shanghai Şehri Nasıldır, Çin Shanghai Tercümanlık - CindeTURKTercuman.Com - Çince Tercümanlık

Çin Shanghai Şehri Nasıldır, Çin Shanghai Tercümanlık

Shanghai Hakkında
Asya’nın en cosmopolitik ve büyük şehirlerinden biri olan Shanghai (Şangay) dünyanın sayılı büyük şehirlerinden biridir. Birçok yeniliğin ilk denendiği şehir olması Shanghai diğerleinden ayıran farklı bir şehir yapmaktadır. Shanghai aynı zamanda 2010 yılında World Expo’ya ev sahipliği yapmış ve tüm dikkatleri üzerine çekmiştir.
Bu yüzden Shanghai da eğitim görmek isteyenleri çok dinamik ve hareketli bir hayatın olduğu güzel bir şehir beklemekte.
 
Neden Shanghai?
 
1-EKONOMİK GÜÇ:
Geçtiğimiz yıllar da 300’den fazla en iyi 500 şirket arasında yer alan şirketler Shanghai’da ofislerini açtılar. Birçoğunun araştırma ve geliştirme laboratuarları yine bu Shanghai içerisinde bulunmaktadır. Ticaretin merkezi olarak tanılan Pudong bölgesi son beş yılda hızla gelişti. Pudong da bulunan Lujiazui bölgesi şu anda dünyanın en önemli ticaret merkezlerinden biri konumunda. Yine birçok ünlü gökdelen örneğin: Jinmao Kulesi, Shanghai Global Finans Merkezi, Oriental Pearl Tv Kulesi gibi birçok gökdelen Shanghai semalarını süslemektedir. Bu binalar da 500 ‘ü aşan büyük şirket Asya kıtası ana ofisleri bulunmaktadır.
Her geçen yıl Shanghai’ya yapılan yatırım hızla artmaktadır. Shanghai şehir olarak ekonomik büyümesi ülke olarak Çin’i bilerek %12 olarak saptanmıştır.2020 yılında Shanghai ekonomik kapasitesinin 5 kat daha büyümesi beklenmektedir böylece, en büyük ekonomik merkez olan New York’u geride bırakabilecek bir şehir olacaktır.
Eğer Mandarin Çincesini biliyorsanız ve ekonomi işletme alanlarına ilginiz var ise bu şehir sizin için vazgeçilmez şehirlerden biri olacaktır.
 
2-KALİTELİ EĞİTİM:
1954 yılları başlarında Shanghai bünyesine yabancı öğrencileri kabul etmeye başlamıştır. Fakat 1990’dan itibaren bu sayı hızla artarak yüksek sayılara ulaşmıştır. Shanghai şehri kapıları yabancı öğrenciler için her zaman açıktır.
Çin milliyetim bakanlılığın koyduğu zorunluluklar üzere tüm Çin üniversiteleri yabancı öğrencilerin ilgilerini artırmak ve daha fazla yabancı öğrenci çekmek amacı ile çeşitli burslar vermektedirler bunun yanı sıra okul içerisinde yabancı öğrencilere yönelik aktiviteler ve Çince kursları üniversitelerin yabancı öğrencilere sunduğu aktivitelerin başında gelmektedir.
Bunların yanı sıra Shanghai’yın sunduğu diğer bir avantaj ise öğrenciler için parth time çalışma imkânıdır. Birçok yabancı öğrenci Çince dil kurslarında eğitim görmelerinin yanında bu tip işlerde görev almakta hem kendi Çincelerini geliştirmekte hem de maddi bir kazanç elde etmektedirler. Yabancı öğrencileri birçok farklı iş branşında görev alabilirler, kendi anadillerini öğretme ve ya kendi ülkelerinden bir şirketi temsil etme ve ya modellik bu tarzda işler ile uğraşmaktadırlar.
 
3-Şehir içi Ulaşım Kolaylığı:
Shanghai’da şehir içi ulaşım oldukça ucuz ve kolaydır. Shanghai’ın çok gelişmiş bir ulaşım ağı bulunmaktadır ve bu ağ birçok diğer şehir ile bağlantılıdır. Hava limanları, limanlar, tren yolları Shanghai dünyaya bağlayan kollar durumundadır.Şehir içi ulaşım da kullanabileceğiniz bir çok farklı yöntem vardır, isterseniz otobüs isterseniz metro ve ya taksi hepsi bir çok ülkeye kıyasla çok daha ucuzdur. Shanghai, 400 km metro hattı ile dünyanın en uzun metro hattına sahip şehir konumundadır. Metor ile hemen hemen şehrin birçok köşesine çok kısa bir zamanda klimalı ve bakımlı trenler aracılığı ile yolculuk etmeniz mümkündür.
Shanghai da 11 metro hattı, 2 hava limanı, 2 büyük tren istasyonu ve bir çok sayıdan oluşan bir taksi filosu vardır.
Bir çok üniversitenin bulunduğu Shanghai daki üniversiteler genel olarak üniversite bölgelerinde yer almaktadırlar. Bunlar örnek olarak Yangpu Üniversite Bölgesi, Songjiang Üniversite bölgelerini örnek verebiliriz. Bu bölgeler şehir merkezinin biraz dışarısında bulunmasına rağmen, gelişmiş metro ve otobüs hatları ile bu bölgelere ulaşım kolaylaştırılmıştır.
 
Ulaşım Ücretleri
Otobüs Ücretleri: 2 RMB ( Biniş başına )
Metro: 3-10 RMB ( Gittiğiniz istasyona göre değişiklik göstermektedir.)
Vapur: 2 RMB
Taksi: Taksi ücretleri 11 RMB’den başlar ve ilk 3 kilometreden sonra kilometre başına 2.1 RMB ekler. 
 
Shanghai 
 
4-Rahat İklim Koşulları:
Shanghai da subtropikal deniz muson iklimi görülür, dört mevsiminde yaşanılabildiği, yazları yeterli güneş alan ilkbahar ve son bahar dönemlerinde bol yağış alan bir iklime sahiptir. İlkbahar ve sonbahar sezonları yaz ve kış sezonlarına göre daha kısa geçmektedir. Yıllık ortalama sıcaklık 16 derece civarındadır. Shanghai’da bir çok nehirve göl bulunur bundan dolayı bol su kaynakları ile tanınır. 
 
Genelde sonbahar ayları Shanghai’yı gezmek için en uygun mevsimlerden biridir hafif sıcak ve hafif yağışlı geçer. Shanghai’yın yağmurlu sezonu Haziran ortasından Temmuz başlarına kadardır ve günlük 259 mm yağış düşer. Shanghai’da yazlar sıcak ve nemlidir. En sıcak ayın sıcaklık ortalaması 27,4 derecedir. En soğuk aylar da ocak başından şubat başlarına kadardır. En soğuk ay ocak ayıdır ve ortalam sıcaklık 3 derecedir. 
 
Genel olarak giysi için bizim tavsiyemiz ince yazlık elbiseler yanında mutlaka sizi sıcak tutabilecek bir ceket ve ya hırka almanızı tavsiye ederiz.
Shanghai İçin Harcamalar
 
Kampus İçi Konaklama:
Oda Tipi Kısa Dönem Uzun Dönem İmkanlar
Tek Kişilik 90-200 RMB 60-120 RMB ÖzelBanyo, mobilya,yatak,tv, telefon,internet,sıcak su, buz dolabı
Çift Kişilik 60-130 RMB 50-100 RMB Paylaşımlı Banyo, mobilya,yatak,tv, telefon,internet,sıcak su, buz dolabı
Üç Kişilik 40-60 RMB 30-50 RMB Paylaşımlı Banyo, mobilya,yatak,tv, telefon,internet,sıcak su, buz dolabı
*Belirtilen fiyatlar ortalama fiyatlar olup, okul yurt ücretleri baz alınarak günlük ücretler olarak yazılmıştır. 
 
Kampus Dışı Konaklama: 
 
Kampus dışarısında konaklamak isteyen öğrenciler ilk önce üniversitelerinden bu konuda izin istemelidirler. İsterse apartman dairesi tutarak isterse de evini paylaşan ailelerin yanına girerek konaklayabilirler. 
 
Bir oturma odası ve bir yatak odası olan bir ev kirası 3000-15.000 Rmb/aylık olarak evin bölgesine ve ev özeliklerine göre değişiklik göstermektedir. 
 
Paylaşımlı evlerde kalmayı düşünürseniz bu kiralar 800- 1500 RMB arasında değişiklik gösterecektir.
 
Yeme İçme Harcamaları:
 
Kola: Bir teneke kutu kola 1.6 RMB’dir. Restoranlar da bu fiyat 3-8 RMB arasında değişiklik göstermektedir. 
 
Yemek: Ortalama bir öğün yemek ücreti 15-30 RMB’dir. 
 
Shanghai’ın her yerinde fastfood yemekleri yani KFC McDonalds gibi restoranlar bulmanız mümkündür. Fiyatları 20-30 RMB arasında değişiklik gösterir ve yerel restoranlara göre daha pahalıdır.
 
 
 

Nasıl Yeminli Çince Tercümanlık Hizmeti Alabilirsiniz?

 
- Telefonla (whatsapp)  nolu telefondan yada tercüman talep formu veya cindeturktercuman.com@gmail.com üzerinden çince tercüman ekibimizden talep edebilirsiniz.
 
- En Kısa Sürede talep ettiğiniz tercüman ihtiyacınıza göre belirlenip size fiyat, çalışma koşulları ve diğer sorularınızı cevaplayarak tercümanlık hizmeti almaya başlıyorsunuz.
 
 

 


Çin Shanghai Şehri Nasıldır, Çin Shanghai Tercümanlık Haberini Oku, Çin Shanghai Şehri Nasıldır, Çin Shanghai Tercümanlık Haberini Yorum Yap, Paylaş
Etiketler; »Shanghai Hakkında » Shanghai’da Yaşam » Çin Shanghai Şehri Nasıldır » Çin Shanghai Tercümanlık » Çin Shanghai ulaşım » Çin Shanghai yemekleri
Etiketler » Shanghai Hakkında   » Shanghai’da Yaşam   » Çin Shanghai Şehri Nasıldır   » Çin Shanghai Tercümanlık   » Çin Shanghai ulaşım   » Çin Shanghai yemekleri  
Google ARA: Çin Shanghai Şehri Nasıldır, Çin Shanghai Tercümanlık

DİĞER ÇİN TERCÜMAN HABERLERİ

1 2 3 4 5 6 İleri