Güney Kore ve Çin'de Kapadokya Atağı - CindeTURKTercuman.Com - Çince Tercümanlık

Güney Kore ve Çin'de Kapadokya Atağı

Kapadokyalı turizmciler, Uzakdoğu'nun en önemli ülkelerinden Güney Kore ve Çin'e düzenledikleri gezi ile bölgenin tanıtımını yaptı.
 
Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, Türkiye'nin bir çok yöresinde olduğu gibi bu yıl turizmde, dünyada eşi benzeri olmayan Kapadokya bölgesinin de turizmciler için çok zor bir yıl olarak hatıralarda kalacağını söyledi.
 
Şimdiden bir çok turizmcinin 'yaşadıkları en kötü yıl' olarak nitelendirmeye başladığını anlatan Dinler, şunları kaydetti: "Yüzde 50'ler hatta daha üstü ile ifade edilen düşüşler, sadece iç pazarın hafta sonunda yaşattığı yoğunluk ile açıkçası Kapadokya için çok zor bir dönemi gösteriyor. Fakat Kapadokya tanıtımı kriz dinlemeyeceği için biz yine turizmciler olarak yollara, yine uzak diyarlara doğru yola çıkmaya karar verdik. Daha önce sırasıyla Chicago (ABD), Yeni Delhi (Hindistan), Kuala Lumpur (Malezya), Singapur City (Singapur), Oslo (Norveç), Stockholm (İsveç), Helsinki (Finlandiya), Shanghai (Çin Halk Cumhuriyeti), Hong Kong (Çin Halk Cumhuriyeti), St. Petersburg (Rusya), Moskova (Rusya), Taipei (Tayvan - Çin Cumhuriyeti), Manila (Filipinler) ve Ho Chi Minh City'nın (Vietnam) ardından 15. destinasyonumuz olan Güney Kore'nin başkenti Seoul ve 16. destinasyonumuz olan Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Beijing'i listemize aldık."
 
Güney Koreli turistler ile tur operatörlerinin ülkeyi ve özellikle de Kapadokya'yı çok iyi tanıdıklarını vurgulayan Dinler, Güney Kore ve Çin izlenimlerini şöyle anlattı: "Aslına bakarsanız Güney Kore her dönem düzenli olarak bölgemize gelen bir kaç ülkeden biri. Neticede de bir çok tur operatörü bölgemize bir çok kez geldiğinden Kapadokya'ya hiç yabancı değillerdi, lakin içlerinde hiç bilgi sahibi olmayanlar da vardı. Yapılan b2b görüşmelerin ardından Korece olarak hazırladığımız güzel bir sunum yaklaşık 60 Güney Koreli acenteci tarafından ilgiyle dinlendi ve izlendi.
 
Aksaray Valisi Şeref Ataklı, AHİKA Genel Sekreteri M. Fatih Yıldız, TÜRSAB Kapadokya BYK Başkanı Muammer Sak ve KAPTİD Başkanı olarak şahsım, Koreli gazeteciler ile basın odasında bir araya geldik. Burada özellikle Koreli gazetecilerin merak ettiği husus neden Kapadokya gecelemesinin 1 gece olduğu noktasında yoğunlaştı. Bizde bu konuda karar verme yetkisinin bizde olmadığını, tur programlarına Koreli tur operatörlerinin karar verdiğini, Türk operatörlerin ise bunu uygulamakta sorumlu olduğunu, Kapadokya'nın keşfedilmesi için en az 3 gece gerektiğini kendilerine anlattık. Merak ettikleri diğer hususlarda kendilerine bilgi verdik.
 
İlk defa bu tür bir toplantı organize eden yetkililere teşekkürlerimi sunuyorum ve gelecek organizasyonlarda da yapılmasında fayda olduğunu düşünüyorum. Bu gezilerin ana amacı elbette gittiğimiz ülkelerin tur operatörleri ve gazetecileri ile bir araya gelip "Kapadokya" tanıtımı yapmaktı. Fakat öbür yandan bu kadar uzak bir ülkeye gitmişken o ülkenin kültürünü de yaşamak çok önemli. Bu sebeple Seoul'de Kraliyet Sarayı olan Gyeongbokgung Sarayı'nı ziyaret ettik. Burada nöbet değişimini izledik ve 7 bin 700 odadan oluşan Sarayı keşfe çıktık. Daha sonra bir takım turistik alışveriş ve Kore Mutfağı'nı tattıktan sonra gezimizin 2. durağı olan Çin Halk Cumhuriyeti'nin Başkenti Beijing'e Korean Airlines ile yola çıktık.
 
Beijing'de organize edilen 2 organizasyonumuz vardı: BITE (Beijing International Travel Exhibition) katılımı ve bir AVM'nin önünde sokak showu. BITE'de T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Kapadokya adına tahsis etmiş olduğu 108 metrekarelik stantta yer aldık. Fuar gerçekten çok kalabalıktı fakat bizim alışkın olduğumuz fuarların aksine salon küçük ve bakımsızdı. Hatta klima bile çalışmıyordu ve salon içerisinde bunaltıcı bir hava mevcuttu. Tüm gün bu fuarda tanıtım materyallerimizi dağıttık, yine 'çömlek' ve 'ebru'ya yoğun ilgi gösterildi. Bire bir bazı Çinli Tur Operatörleri ve Çin'de bulunan Türk Tur Operatörleri ile görüşme şansına sahip olduk. Çinli Tur Operatörleri'nin İngilizce bilmemesi çok büyük bir sıkıntı olarak baş gösterdi, genelde Çince bilen THY ve Büyükelçilik personelinden yardım aldık.
 
Ertesi gün ise sıra ikinci organizasyonumuzda idi. Beijing'de bulunan Jui Long Alışveriş Merkezi'nin önüne kurulan dev ekran, sahne ve 2 çadıra Çin halkının ilgisi büyük oldu. Dev ekranda gün boyu Kapadokya ve Türkiye tanıtım filmlerinin yayınlandığı organizasyonda 3 kez Türk dansları gösterisi yapıldı, etkinlik boyunca Türkçe müzikler çalındı. Çadırlarda ise Kapadokya broşürleri dağıtıldı, çömlek ve ebru gösterileri gerçekleştirildi. Ayrıca Çinlilere Kapadokya'nın ve Türkiye'nin yöresel lezzetleri tatma olanağı da sunuldu.
 
Bu tanıtım faaliyetlerine ek olarak Beijing'de Çin Seddi, Tiananmen Meydanı ve Yasak Şehir'i keşfetme imkanına sahip olduk. Sanlitun bölgesinde yürüyüş yaptıktan sonra Beijing'in farklı noktalarında bulunan alışveriş merkezlerinde alışveriş yaptık. Çin'de en çok aklımda kalan olaylardan birisi yeme / içme noktasında sunduğu çok zengin seçenekler (özellikle soydaş Uygur mutfağı), diğeri ise taksicilerin vurdumduymazlığıydı. Bir de normal AVM'lerde bile bir mağazada etiket fiyatı üzerinden pazarlık yapılabilmesi gerçekten çok garipti."
 
 

Nasıl Çince Tercümanlık Hizmeti Alabilirsiniz?

 
- Telefonla (whatsapp)  nolu telefondan yada tercüman talep formu veya cindeturktercuman.com@gmail.com üzerinden çince tercüman ekibimizden talep edebilirsiniz.
 
- En Kısa Sürede talep ettiğiniz tercüman ihtiyacınıza göre belirlenip size fiyat, çalışma koşulları ve diğer sorularınızı cevaplayarak tercümanlık hizmeti almaya başlıyorsunuz.
 
 

 

Kapadokyalı turizmciler, Uzakdoğu'nun en önemli ülkelerinden Güney Kore ve Çin'e düzenledikleri gezi ile bölgenin tanıtımını yaptı.

Güney Kore ve Çin'de Kapadokya Atağı Haberini Oku, Güney Kore ve Çin'de Kapadokya Atağı Haberini Yorum Yap, Paylaş
Etiketler; »Güney Kore ve Çin\'de Kapadokya Atağı
Etiketler » Güney Kore ve Çin\'de Kapadokya Atağı  
Google ARA: Güney Kore ve Çin'de Kapadokya Atağı

DİĞER ÇİN TERCÜMAN HABERLERİ

1 2 3 4 5 6 İleri