Çin'in G-20'den dört beklentisi - CindeTURKTercuman.Com - Çince Tercümanlık

Çin'in G-20'den dört beklentisi

18.06.2015 CRI Türkiye - Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Li Baodong, Antalya'da düzenlenecek G-20 Zirvesi'nin güven, dışa açıklık, sorumluluk ve dönüşüm olmak üzere dört konuda dünyaya olumlu mesaj vermesi gerektiğini açıkladı.

Bodrum'da düzenlenen Antalya Zirvesi Koordinatörler Toplantısı'na katılan Li Baodong, Xinhua Haber Ajansı'na açıklama yaptı.

Dört önemli konudan birinin güven olduğunu kaydeden Li, böylece G-20 öncülüğünde, dünya ekonomisinin güçlü, sürdürülebilir ve dengeli büyüme yoluna girebileceği yönünde olumlu mesaj verebileceğini belirtti.

Li Baodong, G-20 Zirvesi'nin dışa açık bir dünya ekonomisi inşa etmeye ve korumaya çalıştığını ve ticari korumacılığa karşı çıkılması gerektiğini ifade etti.

Sorumluluk ilkesinin zirvede öne çıkmasını beklediklerini dile getiren Li Baodong, tüm dünya ülkelerinin makro ekonomik politikaların belirlenmesinde koordinasyonu güçlendirmeleri ve sorumlu bir ekonomi politikası uygulamaları, böylece başka ülkeleri olumsuz etkilemek yerine onlara destek olmaları gerektiğini açıkladı.

Dönüşüm ilkesiyle G-20'nin krizle mücadeleden uzun vadeli yönetim mekanizmasına, dönemsel politikalardan yapısal reforma geçebileceğini kaydeden Li Baodong, ekomoninin uzun ve sağlıklı gelişmesi için temel atılabileceğini sözlerine ekledi.

2015 yılının uluslararası gelişme yılı olduğuna işaret eden Li Baodong, Birleşmiş Milletler (BM) gelişme gündeminin yürütülmesi için G-20 Zirvesi'nin somut adımlar atması gerektiğini savunuyor.

2015 G-20 Zirvesi Kasım ayında Türkiye'nin Antalya kentinde gerçekleştirilecek.


Çin'in G-20'den dört beklentisi Haberini Oku, Çin'in G-20'den dört beklentisi Haberini Yorum Yap, Paylaş
Etiketler; »Çin\'in G-20\'den dört beklentisi » g20 nerede yapılacak » G20 ne zaman yapılacak
Etiketler » Çin\'in G-20\'den dört beklentisi   » g20 nerede yapılacak   » G20 ne zaman yapılacak  
Google ARA: Çin'in G-20'den dört beklentisi

DİĞER ÇİN TERCÜMAN HABERLERİ

1 2 3 4 5 6 İleri