Bilecik Çince Tercüman, Çince Tercüme Bilecik - CindeTURKTercuman.Com - Çince Tercümanlık

Bilecik Çince Tercüman, Çince Tercüme Bilecik

Bilecik Çince Tercüman, Çince Tercüman Bilecik Ä°li ve Çevresi Tercümanlık Hizmeti


 

Çince profesyonel tercümanlarımız size en kaliteli bir ÅŸekilde tercümanlık hizmeti vermek amacıyla taleplerinizi bekliyoruz.

 

 

Bilecik Çince Tercümanlık Hizmetlerimiz


 

Fuar, Toplantı, Fabrika tercümanlığı,


 

Çinli Misafir karşılama tercümanlığı,


 

Makina montaj eÄŸitim tercümanlığı,


 

Tur, Gezi,  Rehber tercümanlığı,


 

EÄŸitim tercümanlığı,

 

 

Nasıl Çince Tercümanlık Hizmeti Alabilirsiniz?


 

- Telefonla (whatsapp)  nolu telefondan yada tercüman talep formu veya cindeturktercuman.com@gmail.com üzerinden bize Bilecik çince tercüman ekibimizden talep edebilirsiniz.


 

- En Kısa Sürede talep ettiÄŸiniz tercüman ihtiyacınıza göre belirlenip size fiyat, çalışma koÅŸulları ve diÄŸer sorularınızı cevaplayarak tercümanlık hizmeti almaya baÅŸlıyorsunuz.


 
 
Bilecik Çince Tercüman için Tıkla

 

COÄžRAFÄ° KONUM

 
Bilecik Marmara Bölgesinin güneydoÄŸusunda
Marmara, Karadeniz, Ä°ç Anadolu ve Ege Bölgelerinin kesim noktaları üzerindedir. 39° ve 40° 31' kuzey enlemleri ile 29° 43' ve 30° 41' doÄŸu boylamları arasında bulunmaktadır. DoÄŸudan Bolu ve EskiÅŸehir güneyden Kütahya, batıdan Bursa, kuzeyden Sakarya illeri ile çevrilidir.
 
Bilecik 4307 km²'lik alanı ile Türkiye'nin küçük illerinden biridir. Alan sıralaması bakımın-dan 65. sırada yer almaktadır. Merkez ilçenin yüzölçümü 841 km²'dir.
 
YERYÜZÜ ÅžEKÄ°LLERÄ°
 
Bilecik ili toprakları tepelik alanlar, dik ve derin vadilerle yarılmış aşınım düzlükleridir. Kuzey Anadolu kenar daÄŸları, yani, Karadeniz daÄŸlarının baÅŸlangıç merkezi, Ä°ç Anadolu platolarının baÅŸlangıç yeri, Marmara Bölgesinin ise kıyı ve akarsu çanak tabak ovalarının sona erdiÄŸi alanlarının tamamı ilin sınırları içerisindedir.
 
Kuzey Anadolu daÄŸlarının denizden içeriye doÄŸru ikinci serisi olan KöroÄŸlu DaÄŸları ilin topraklarında baÅŸladığından arazinin batıdan doÄŸuya doÄŸru birden yükselmesine neden olur. Bu yükselti güneye doÄŸru inildikçe dalgalı bir görünüm alır. Bozüyük Ovası ve Sakarya ırmağı ile kuzey-güney yönünde iki bölüme ayırır. DaÄŸlar bu ırmağın her iki yakasında devam eder.
 
Bilecik ilinin deniz seviyesinden yüksekliÄŸi 500 metredir. GüneydoÄŸuya Karasu vadisine gidildikçe yükseklik azalmaktadır. Nitekim bu vadide kurulu Ä°stasyon Mahallesinin denizden yüksekliÄŸi 200 metreye kadar iner.
 
DaÄŸlar il topraklarının % 32'sine yakın bir bölümünü kaplar. Bu yükseltiler daha çok tepe görünümündedir. Ä°lin en yüksek noktası Bozüyük ilçesinin batı ve güneybatısında yer alan yükseltiler üzerindeki Kala Dağı'dır (1906 m).
DiÄŸer önemli yükseltiler Yirce Dağı (1790 ), Metristepe (1300 m), Göldağı (1284 m), Kızılcaviran (1250 m), Osmaniye (1210 m), Ahi Dağı (1100 m), Dokuz Öküz Tepesi (1150 m), Ballıkaya (1050 m), Kızıltepe (990 m), Avdan DaÄŸları (926 m), PaÅŸa DaÄŸları (922 m), KurudaÄŸ (805 m)'dır.
 
Genellikle Sakarya Irmağı boyunca uzanan çok geniÅŸ olmayan düzlükler ÅŸeklinde ovalar il topraklarının % 7'lik bir bölümünü kaplar. Ovalar akarsuların dar ve derin vadilerden akarken parçaladıkları arazilerden taşıdıkları verimli alüvyonları son bölgelerinde biriktirmelerinden oluÅŸan ovalarıdır.
 
Bozüyük, Gölpazarı, Osmaneli ve Pazaryeri Ovaları baÅŸlıca düzlük alanlardır.
Ä°lde yayla tanımı içerisine sokulabilecek düzlükler çok azdır. Bu tür yeryüzü ÅŸekilleri il topraklarının yalnızca % 0,5'ini oluÅŸturmaktadır. Ä°l topraklarının büyük bir bölümü (% 59,9) aşınım düzlükleri durumundadır. Tepelik alanlarda tümsekleÅŸip tipik 'V' biçimli vadilerle parçalanan bu düzlükler, il topraklarının engebeli bir görünüm almasına neden olmuÅŸtur.
 
Ä°l topraklarındaki vadiler genellikle dik ve derin yarıklar biçimindedir. Bunların en önemlisi Sakarya Vadisidir. Göksu Vadisi, Göynük Vadisi ve Karasu Vadisi de önemli vadilerdir.
 
AKARSULAR
 
1-Sakarya Irmağı
 
Sakarya nehri Bilecik ilinin baÅŸlıca akarsuyudur. Bu ırmaÄŸa dökülen çay ve dereler ilin öteki su kaynaklarıdır.
 
Sakarya, Ä°nhisar ilçesi yakınlarında Bilecik topraklarına girer; kuzey-güney yönünde akarak ili doÄŸu ve batı olmak üzere iki parçaya böler. Vezirhan'ın kuzeyinde Karasu Deresi, Osmaneli ilçesi yakınlarında da Göksu Çayını alarak kuzeye yönelir.
 
Taşıdığı su miktarı bakımından Türkiye'nin önemli akarsuları arasında yer alır. Irmağın toplam uzunluÄŸu 824 km'dir. Yaklaşık onda birlik kısmı (80 km) Bilecik sınırları içinde akar. Ortalama debisi 100 m³/sn, ortalama derinliÄŸi 1,5 metre, en fazla derinliÄŸi ise 5 metre kadardır.
 
2-Karasu
 
Bozüyük'ten doÄŸar. Bilecik merkez ilçe sınırları içine Karasu BoÄŸazından girer. Bu noktadan 500 metre sonra Vezirhan'da Sakarya Irmağına kavuÅŸur. Debisi düzensizdir. 0,9 m³/sn ile 72,6 m³/sn arasında deÄŸiÅŸmektedir. Ortalama debi 3,6 m³/sn'dir.
 
Göynük Çayı, Göksu Deresi, Sarısu Deresi ve Hamsu Deresi diÄŸer küçük akarsulardır.
 
 
Bitki Örtüsü
 
Yağış yönünden yeterli miktara sahip olan Bilecik ili, yüzölçümünün %47'sinin ormanlık alan olması nedeniyle de orman zenginliÄŸi bakımından Türkiye'nin ÅŸanslı yörelerinden biridir. Ä°lin orman zenginliÄŸi av hayvanları bakımından da zenginleÅŸmesini saÄŸlamıştır. Bin metreye kadar yükseklerde orman örtüsü genellikle meÅŸe, otsu bitkiler ve makilerden oluÅŸmaktadır. 1500 metre sınırına kadar da karaçam, kayın, kızılçam, kestane türündeki yüksek boylu aÄŸaçlar sıralanır. 1500 metreden daha yükseklerde ise köknar cinsinden aÄŸaçlar vardır.
 
Ä°klim
 
Bilecik ilinin geçit bölgesinde bulunması, su kaynakları ve farklılık gösteren topografyasına paralel olarak 3 farklı iklim tipi görülür. Genel olarak Merkez, Gölpazarı, Osmaneli ve SöÄŸüt Ä°lçelerinde Marmara Bölgesi; Bozüyük, Pazaryeri ve Yenipazar ilçelerinde ise Ä°ç Anadolu Bölgesi iklimleri geçerlidir. Ayrıca Gölpazarı, Osmaneli ve SöÄŸüt ilçelerinin Sakarya Irmağı kıyı ÅŸeridinde mikro-klima iklim bölgeleri görülmektedir.
 
Bilecik Ä°linde yıllık yağış toplamı 450 kg/m² dolayındadır. Yağış en çok ocak ve mayıs aylarında düÅŸmektedir. Bulutluluk durumu açısından 92 gün açık, 96 gün kapalı ve 177 gün bulutlu geçmektedir.
 
DiÄŸer klimatik veriler ÅŸöyledir:
Yıllık sıcaklık ortalaması: 12,3 °C Karlı gün sayısı : 25
En soÄŸuk ay: Ocak (2,5 °C) Donlu gün sayısı : 55
En sıcak ay: Temmuz (21,7 °C) Sisli gün sayısı : 14
Yıllık ortalama nispi nem: % 66 Kırağılı gün sayısı: 25
 
Ä°l merkezini kapsayan klimatolojik veriler, ilçelerde farklılık göstermektedir.
Ä°l düzeyinde tespit edilen en yüksek sıcaklık 1945 AÄŸustosunda 40.6 ºC, en düÅŸük sıcaklık ise 1950 Ocak ayında -16 ºC olarak bulunmuÅŸtur.
 
Bilecik'te batı ve kuzeybatı rüzgârları etkindir. Ortalama rüzgâr hızı 3,4 m/sn'dir. Yıl içinde rüzgârlar 135 gün kuvvetli rüzgâr ve 17 gün de fırtına ÅŸeklinde esmektedir.

Bilecik Çince Tercüman, Çince Tercüme Bilecik Haberini Oku, Bilecik Çince Tercüman, Çince Tercüme Bilecik Haberini Yorum Yap, Paylaş
Etiketler; »Bilecikte Çince Tercüman » Çince tercüman Bilecik » Çince tercüman İlanı
Etiketler » Bilecikte Çince Tercüman   » Çince tercüman Bilecik   » Çince tercüman Ä°lanı  
Google ARA: Bilecik Çince Tercüman, Çince Tercüme Bilecik

DİĞER ÇİN TERCÜMAN HABERLERİ