Teşvikli İş ve Teşvikli Fuar Gezileri İçin Uygulama Usul Ve Esasları - CindeTURKTercuman.Com - Çince Tercümanlık

Teşvikli İş ve Teşvikli Fuar Gezileri İçin Uygulama Usul Ve Esasları

TEÅžVÄ°KLÄ° Ä°Åž & FUAR GEZÄ°LERÄ° için UYGULAMA USUL VE ESASLARI
ARTIK FUAR GEZÄ°LERÄ° DEVLET TEÅžVÄ°K KAPSAMINDADIR.
Ä°HRACATA YÖNELÄ°K TÄ°CARÄ° GEZÄ°LERÄ°N 10.000 $ KADAR OLAN MASRAFIN %70 'ini TEÅžVÄ°KLE ALABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z

Ä°hraacat amaçlı her firma pazar araÅŸtırma teÅŸviklerinden yararlanabiliyor...

BÄ°RÄ°NCÄ° BÖLÜM
AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR

Amaç

Madde 1- (1)Bu Uygulama Usul ve Esaslarının amacı, 2006/6 sayılı “Pazar AraÅŸtırması ve Pazarlama DesteÄŸi Hakkında TebliÄŸ” çerçevesinde Türkiye’de sınai ve/veya ticari faaliyette bulunan ÅŸirketlerile yazılım sektöründe faaliyet gösteren ÅŸirketlerin, yurt dışı pazarlar hakkında bilgi saÄŸlaması, yeni ihraç pazarları yaratılması ve geleneksel pazarlarda pazar payımızın artırılmasına yönelik olarak gerçekleÅŸtirecekleri faaliyetlere iliÅŸkin giderlerinin belirli bir bölümünün desteklenmesi hakkında usul ve esasların belirlenmesidir.

Kapsam 
Madde 2- (1)Bu Uygulama Usul ve Esasları kapsamındaki desteklerden Türkiye’de sınai ve/veya ticari faaliyette bulunan veya yazılım sektöründe iÅŸtigal eden ÅŸirketler yararlanabilir. 
Tanımlar

Madde 3- (1)Bu Uygulama Usul ve Esaslarında geçen;

MüsteÅŸarlık: Dış Ticaret MüsteÅŸarlığı’nı, 
Åžirket: Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde sınai ve/veya ticari faaliyette bulunan ÅŸirketler ile yazılım sektöründe faaliyet gösteren ÅŸirketleri,
Sektörel Dış Ticaret Åžirketi (SDÅž): Dış Ticaret MüsteÅŸarlığı tarafından “Sektörel Dış Ticaret Åžirketi” statüsü verilmiÅŸ ÅŸirketleri, 
Uygulamacı KuruluÅŸ: Ä°hracatçı Birlikleri Genel Sekreterliklerini (Ä°BGS) ve Ä°hracatı GeliÅŸtirme Etüd Merkezini (Ä°GEME),
Åžirket Çalışanı: Ä°lgili ÅŸirkette çalışan personeli, ÅŸirket sahibi veya ortaklarını,
Sektörel Nitelikli Ticaret Heyeti Programı: MüsteÅŸarlık tarafından uygun görülen Ä°hracatçı Birlikleri tarafından organize edilen sektör ve alt sektörleri bazında düzenlenen ticaret heyeti programlarını,
E-Ticaret Sitesi: Nihai tüketiciye yönelik olmayan, uluslararası ticaret amacıyla tedarikçi ve alıcılara ticari hizmetler sunan elektronik ticaret siteleri’ni veya elektronik pazar yerleri’ni (e-pazaryeri),  ifade eder. 

Ä°KÄ°NCÄ° BÖLÜM
 DESTEKLER

A- PAZAR ARAÅžTIRMASI PROJESÄ° DESTEĞİ 

Madde 4- (1) Bu Uygulama Usul ve Esasları çerçevesinde her takvim yılı içerisinde bir ÅŸirketin gerçekleÅŸtirdiÄŸi en fazla 5 adet, bir SDÅž’nin ise en fazla 10 adet pazar araÅŸtırması projesi desteklenir.
   
Madde 5-  (1)Åžirketler ile SDÅž’lerin ürünleri veya sektörleriyle ilgili olarak gerçekleÅŸtirdiÄŸi pazar araÅŸtırması projelerine iliÅŸkin giderler, ÅŸirketler için %70, SDÅž’ler için %80 oranında ve proje başına en fazla 10.000 ABD Dolarına kadar desteklenir.

Madde 6- (1)Bu Uygulama Usul ve Esasları çerçevesinde pazar araÅŸtırması projesi yürüten ÅŸirketlerin en fazla iki çalışanının; 
            a)      Ulaşım: Pazar araÅŸtırması kapsamında uluslararası ve ÅŸehirlerarası ulaşımda kullanılan ekonomi sınıfı uçak, tren, gemi ve otobüs bileti ücretleri ile günlük 50 ABD Dolarını, proje başına da 500 ABD Dolarını aÅŸmamak kaydıyla araç kiralama ücreti,
            b)      Konaklama: Gidilen ülkede araÅŸtırma yapılan süre içerisinde, ÅŸirket başına günlük 300 ABD Dolarını geçmemek kaydıyla konaklama (oda+kahvaltı) gideri (Örnek: Bir ÅŸirket günlük 200 $ otel harcaması yapıyorsa 200*0,70= 140 $ tutarında destek alır, 500 $ otel harcaması yapıyorsa 300 $ destek alır.) destek kapsamındadır.

Madde 7- (1)Pazar araÅŸtırması projesi için ayrılan süre araÅŸtırma yapmak için makul bir süre olmalıdır. Söz konusu proje için ayrılan süre yol hariç en fazla 10 (on) gün olabilir.

Madde 8- (1)Pazar araÅŸtırmasının her bir günü için en az bir kuruluÅŸla veya aynı firmanın deÄŸiÅŸik birimleri ile görüÅŸme yapılmalıdır. Yolculuk ve resmi tatil günleri hariç olmak üzere, görüÅŸme yapılmayan günler için konaklama bedeli ve araç kiralama ücreti karşılanmaz

Madde 9- (1)Bir takvim yılı içerisinde aynı ülkeye yönelik en fazla 2 (iki) adet pazar araÅŸtırması projesi desteklenir.

Madde 10- (1)Bir pazar araÅŸtırması projesi tek bir ülkede yapılabileceÄŸi gibi, coÄŸrafi konumu birbirine yakın olmak kaydıyla en fazla 5 ülkede de yapılabilir.

Madde 11- (1)AÅŸağıda sayılan faaliyetler pazar araÅŸtırması projesi olarak deÄŸerlendirilmez.
·        Pazar araÅŸtırmasının amaçlanmadığı yurt dışı gezileri, 
·        Grup seyahati, resmi veya özel kurum ve kuruluÅŸlarca yabancı ülkelere yönelik olarak gerçekleÅŸtirilen programlar. 

Madde 12- (1)Åžirketler ve SDÅž’ler bu destek baÅŸvurularını EK A-1’ deki belgelerle beraber Ä°GEME’ye yaparlar.

B- PAZAR ARAŞTIRMASI RAPORLARI ve İSTATİSTİK SATIN ALIMI DESTEĞİ

Madde 13- (1)Åžirketler ile SDÅž’lerin yurt dışına yönelik pazarlama stratejileri ve eylem planlarının oluÅŸturulabilmesi amacıyla MüsteÅŸarlıkça uygun görülen; 
a) Pazar araÅŸtırması hizmeti veren kurum ve/veya kuruluÅŸlardan satın alacakları pazar araÅŸtırması raporları, istatistikler vb.’ne iliÅŸkin giderleri ile  

b) Bu kurum ve/veya kuruluÅŸlara üyelik giderleri, 
 ÅŸirketler için %50, SDÅž’ler için %60 oranında ve yıllık en fazla 20.000 ABD Dolarına kadar desteklenir.

Madde 14- (1)Åžirketler bu destekten en fazla üç yıl süresince yararlanabilir. Destek süresinin baÅŸlangıç tarihi ilk destek ödemesine esas teÅŸkil eden ödeme belgesinin tarihidir. 
Madde 15- (1)Åžirketler ile SDÅž’lerin bu Uygulama Usul ve Esaslarının 13’üncü maddesinde belirtilen destekler için “Ön Onay Formu” (EK B-4), rapor örneÄŸi ve/veya taslağıyla Ä°GEME’ye müracaat etmeleri ve satın alınması planlanan rapor, doküman, istatistik ve benzeri belgeler ile üye olunmak istenen kurum ve/veya kuruluÅŸlar için Ä°GEME’nin ön onayını almaları gerekmektedir.
            (2)Uluslararası geçerliliÄŸi olan kurum/kuruluÅŸlarca hazırlanmış, kamuya ilan edilmiÅŸ fiyat tarifesi olan raporlar hariç olmak üzere satın alınmak istenen raporların aÅŸağıda belirtilen Ön Onay Kriterlerini taşımaları gerekmektedir: 
Raporların sektör/ülke bazında pazara giriÅŸ ve ihracat imkânlarını ve pazar potansiyelini tespit etmeye yarayacak bilgiler içermesi,

  • Hammadde ithalatı veya üretim teknolojisini geliÅŸtirmek amaçlı deÄŸil, nihai mal ihracatını artıracak içerikte olması,

·        Rapor içeriÄŸinin sadece yatırım, ÅŸirket kurma ve dış ticaret prosedürleri gibi genel mevzuat bilgilerine dayanmaması, (Pazara giriÅŸ bilgileri içeriÄŸinde ilave olarak mevzuat bilgileri bulunabilir).
  
Madde 16- (1)Pazar araÅŸtırma raporlarının baÅŸvuru yapılan yıl itibarıyla güncel (en fazla iki yıllık) olması gerekmektedir.

Madde 17- (1) Åžirketler ve SDÅž’ler bu destek baÅŸvurularını EK B-1’deki belgelerle beraber Ä°GEME’ye yaparlar.

C- SEKTÖREL NÄ°TELÄ°KLÄ° TÄ°CARET HEYETÄ° DESTEĞİ

Madde 18- (1)Her takvim yılı için bir ÅŸirketin en fazla 5 adet, bir SDÅž’nin ise en fazla 10 adet sektörel ticaret heyeti programına katılımları desteklenir. 
  
Madde 19- (1)Sektörel ticaret heyeti programlarına iÅŸtirak eden ÅŸirketlerin katılım giderleri %50, SDÅž’lerin katılım giderleri %60 oranında ve program başına en fazla 10.000 ABD Doları olmak üzere desteklenir.  
Madde 20- (1)Her bir sektörel ticaret heyetine en fazla iki ÅŸirket çalışanı katılabilir. Katılımcıların aÅŸağıda belirtilen giderleri destek kapsamındadır.
a)      Ulaşım: Sektörel ticaret heyetinin kapsamında uluslararası ve ÅŸehirlerarası ulaşımda kullanılan ekonomi sınıfı uçak, tren ve gemi ve otobüs bileti ücretleri,

b)      Konaklama: Åžirket başına günlük 300 ABD Dolarını geçmemek kaydıyla konaklama (oda+kahvaltı) gideri (Örnek: Bir ÅŸirket günlük 200 $ otel harcaması yapıyorsa 200*0,50= 100 $ tutarında destek alır, 700 $ otel harcaması yapıyorsa 300 $ destek alır.) 

c)      Tanıtım ve Organizasyon Giderleri:
         Tercümanlık gideri, 
·        Seminer, konferans, toplantı ve ikili görüÅŸmelerin yapıldığı yerlerin kiralama giderleri,
·        Görsel ve yazılı tanıtım giderleri,
·        Halkla iliÅŸkiler hizmeti gideri, 

Madde 21- (1)Sektörel ticaret heyeti programları MüsteÅŸarlık tarafından uygun görülür ve bu husus organizatör Ä°hracatçı BirliÄŸi tarafından söz konusu programlara iliÅŸkin yapılacak duyuruda belirtilir.

Madde 22- (1) Åžirketler ve SDÅž’ler bu destek baÅŸvurularını EK C-1’deki belgelerle beraber organizasyonu yapan Ä°hracatçı BirliÄŸine yaparlar. 
D- ELEKTRONÄ°K TÄ°CARET SÄ°TELERÄ°NE ÜYELÄ°K DESTEĞİ

Madde 23- (1)E-ticaret sitelerine üyelik giderleri, ÅŸirketler için %50, SDÅž’ler için %60 oranında ve yıllık en fazla 10.000 ABD Dolarına kadar desteklenir. 
 
Madde 24- (1)Åžirketler bu destekten en fazla üç yıl süresince yararlanabilir. Destek süresinin baÅŸlangıç tarihi ilk destek ödemesine esas teÅŸkil eden ödeme belgesinin tarihidir.

Madde 25- (1)E-ticaret sitelerine üyelik giderleri desteÄŸinden faydalanmak isteyen ÅŸirketlerin en az bir yabancı dilde hizmet veren internet sitesi olması zorunludur.

Madde 26- (1)DesteÄŸe konu e-ticaret sitesi;

a) Ön onay almış ise, ÅŸirketlerin EK D-1 de yer alan belgelerle beraber Ä°GEME’ye baÅŸvurması gerekmektedir. Ön onay verilen e-ticaret siteleri Ä°GEME'nin resmi internet sitesinde (www.igeme.gov.tr) duyurulur.

b) Ön onay almamış ise; ÅŸirketler veya e-ticaret sitesi tarafından EK D-4 de yer alan baÅŸvuru belgeleri ile Ä°GEME’ye baÅŸvurulması gerekmektedir. Ä°lgili e-ticaret sitesi “Ön Onay Kriterleri Formu”nda (EK D-7) belirtilen kriterler esas alınarak Ä°GEME tarafından incelenir. Ön onay alınan e-ticaret sitesi için bu maddenin “a” bendine göre baÅŸvuru tamamlanır.

Madde 27- (1)Site içi reklam, reklam bandı (banner) giderleri destek kapsamında deÄŸerlendirilmez.

Madde 28- (1)Åžirketlerin ön onay alınmaksızın üye oldukları ve destekten faydalanmak için baÅŸvurdukları sitenin daha sonra ön onay alması durumunda baÅŸvuruların yapıldığı tarihten sonraki süre destek kapsamında deÄŸerlendirilecektir.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
ORTAK HÜKÜMLER

Madde 29- (1) Bu Uygulama Usul ve Esasları kapsamında (Pazar araÅŸtırmasına gidilen ülkedeki ÅŸehirlerarası ulaşım için yapılan ödemeler hariç) tüm ödemeler bankacılık kanalıyla yapılmalıdır. Onaylı banka dekontu, kredi kartı ekstresi ödeme belgesi olarak kabul edilir. Ödemelerde ÅŸirket kredi kartı veya ÅŸirket ortaklarının kiÅŸisel kredi kartı kullanılabilir.

Madde 30- (1)Ä°ngilizce haricindeki yabancı dillerde düzenlenen harcama belgelerinin yeminli tercüman tarafından Türkçe tercümelerinin yapılması gerekmektedir.

Madde 31- (1)Pazar araÅŸtırması projeleri ile sektörel ticaret heyetlerinin MüsteÅŸarlık tarafından belirlenen hedef pazarlara yönelik olması halinde destek oranı 10 puan artırılarak uygulanır.

Madde 32- (1)Tüm harcama ve ödeme belgelerinin asılları, noter onaylı suretleri ya da MüsteÅŸarlık ve/veya Uygulamacı KuruluÅŸ (Ä°BGS veya Ä°GEME) tarafından onaylanmış örnekleri ibraz edilmelidir.

Madde 33- (1)Bu Uygulama Usul ve Esasları kapsamında yanıltıcı ve/veya gerçeÄŸe aykırı bilgi ve belge ibraz etmek suretiyle haksız olarak alındığı ve/veya amacı dışında kullanıldığı tespit edilen destek ödemelerinde 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri uygulanır.

Madde 34– (1) 2005/4 sayılı TebliÄŸ kapsamında yurt dışındaki birimler için destek alan ÅŸirket ve SDÅž’ler “Pazar AraÅŸtırması Projesi” desteÄŸinden yararlanabilirler.

Madde 35– (1)24/5/2006 tarihli ve 26177 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2006/4 sayılı “Türk Ürünlerinin Yurtdışında MarkalaÅŸması, Türk Malı Ä°majının YerleÅŸtirilmesi ve TURQUALITY®’nin Desteklenmesi Hakkında TebliÄŸ” çerçevesinde destek kapsamına alınmış olan ÅŸirketler bu Uygulama Usul ve Esasları hükümlerinden yararlandırılmazlar.  

Madde 36– (1)Bu Uygulama Usul ve Esaslarını belirlemeye, uygulamada ortaya çıkacak mücbir sebep ve zorunlu haller ile ihtilafları inceleyip sonuçlandırmaya, MüsteÅŸarlık yetkilidir. 

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
HARCAMA BELGELERÄ°NÄ°N Ä°BRAZI VE ÖDEME

Madde 37- (1)Bu Uygulama Usul ve Esasları Genelgesinde belirtilen destekler için ilgili desteÄŸe iliÅŸkin ilk ödeme belgesi tarihi esas alınarak en geç 6 (altı) ay içerisinde baÅŸvuru belgeleri ile;

a)      A, B ve D kısımlarında belirtilen destekler için Ä°GEME’ye

b)      C kısmında belirtilen destek için üyesi olunan Ä°BGS’ye   baÅŸvurulması gerekmektedir.

            (2)Yukarıda belirtilen 6 (altı) aylık sürenin hesaplanmasında, usulüne uygun olarak yapılan baÅŸvuruların, Ä°GEME veya Ä°BGS’lerin evrak kayıtlarına girdiÄŸi tarih esas alınır.  

Madde 38- 
           (1)Ä°GEME veya Ä°BGS kendisine bu Uygulama Usul ve Esasları çerçevesinde ibraz edilen bilgi ve belgeler üzerinde yapacağı inceleme neticesinde;

           (2)Bu Uygulama Usul ve Esaslarının A, B ve D kısımları kapsamında yapılan baÅŸvuruların harcama miktarı 5.000 ABD Doları’na kadar olanları Ä°GEME tarafından sonuçlandırılır. Ä°GEME destek baÅŸvurusunda bulunan ÅŸirket tarafından Maliye Bakanlığına baÄŸlı tahsil dairelerine vadesi geçmiÅŸ borcun bulunmadığına iliÅŸkin belge ile Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan borçları bulunmadığına iliÅŸkin belgenin ya da sosyal güvenlik borçları yeniden yapılandırılmış ise yeniden yapılandırma sözleÅŸmesine uyulduÄŸuna iliÅŸkin belgenin ibrazını müteakip, uygun gördüÄŸü hakediÅŸ miktarına iliÅŸkin ödeme talimatını, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına (TCMB), bilgi yazısını ise ilgili ÅŸirkete gönderir. 

           (3)Ä°GEME yukarıda yer alan durumlar dışında ise, ibraz edilen bilgi ve belgeler üzerinde yapacağı ön inceleme neticesinde, hesaplayacağı hakediÅŸ miktarı ile destek baÅŸvuru dosyasını MüsteÅŸarlığa intikal ettirir. MüsteÅŸarlık kendisine ibraz edilen belgeler üzerinde yapacağı inceleme neticesinde; ödenmesini uygun gördüÄŸü hakediÅŸ miktarına iliÅŸkin ödeme talimatını, TCMB’ye iletilmek üzere Ä°GEME’ye gönderir. Ä°GEME, destek baÅŸvurusunda bulunan ÅŸirket tarafından Maliye Bakanlığına baÄŸlı tahsil dairelerine vadesi geçmiÅŸ borcun bulunmadığına iliÅŸkin belge ile ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan borçları bulunmadığına iliÅŸkin belgenin ya da sosyal güvenlik borçları yeniden yapılandırılmış ise yeniden yapılandırma sözleÅŸmesine uyulduÄŸuna iliÅŸkin belgenin ibrazını müteakip; söz konusu ÅŸirkete ödeme yapılmasını teminen ödeme talimatını TCMB’ye destek baÅŸvurusu sonucuna iliÅŸkin bilgi yazısını ise ilgili ÅŸirkete gönderir.

          (4)Bu Uygulama Usul ve Esaslarının C kısmı kapsamında yapılan baÅŸvurular  organizatör Ä°BGS tarafından gerekli inceleme yapılmasını müteakip MüsteÅŸarlığa intikal ettirilir ve MüsteÅŸarlık bu baÅŸvurulara iliÅŸkin nihai incelemeyi yapar.

          (5)Maliye Bakanlığına baÄŸlı tahsil dairelerinden ve/veya Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınan söz konusu yazılardan destek ödemesi yapılacak ÅŸirketin borcunun bulunduÄŸunun tespit edilmesi halinde, ÅŸirketin talebi doÄŸrultusunda mahsup iÅŸlemi yapılır. Söz konusu borçların mahsup edilebilmesi için, ÅŸirketin iki kurumdan birine borcunun bulunması ya da iki kuruma da borcunun bulunması durumunda toplam hak ediÅŸ ödemesinin toplam borç tutarına eÅŸit veya bu tutardan fazla olması gerekir.

Madde 39– (1)Harcamaya iliÅŸkin ibraz edilen belgelerdeki giderlerin (dolaylı vergiler dahil) Türk Lirası (TL) cinsinden olanları TL, döviz cinsinden olanları ise harcama belgesi tarihindeki “Gösterge NiteliÄŸindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kurları” listesinde çapraz kurları ve döviz alış kurları esas alınarak, ABD Doları karşılığı Türk Lirası olarak Destekleme ve Fiyat Ä°stikrar Fonu’ndan ödenir. “Gösterge NiteliÄŸindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kurları” listesinde yer almayan ülke para birimleri ABD Doları’na çevrilirken “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nca Alım Satıma Konu Olmayan Bilgi Amaçlı Kur Tablosu”nda yer alan kurlar esas alınır.

 


Teşvikli İş ve Teşvikli Fuar Gezileri İçin Uygulama Usul Ve Esasları Haberini Oku, Teşvikli İş ve Teşvikli Fuar Gezileri İçin Uygulama Usul Ve Esasları Haberini Yorum Yap, Paylaş
Etiketler; »Teşvikli İş Gezileri » Teşvikli Fuar Gezileri » Teşvikli İş ve Teşvikli Fuar Gezileri İçin Uygulama Usul Ve Esasları
Etiketler » TeÅŸvikli Ä°ÅŸ Gezileri   » TeÅŸvikli Fuar Gezileri   » TeÅŸvikli Ä°ÅŸ ve TeÅŸvikli Fuar Gezileri İçin Uygulama Usul Ve Esasları  
Google ARA: Teşvikli İş ve Teşvikli Fuar Gezileri İçin Uygulama Usul Ve Esasları

DİĞER ÇİN TERCÜMAN HABERLERİ