Kırklareli Çince Tercüman, Çince Tercüme Kırklareli - CindeTURKTercuman.Com - Çince Tercümanlık

Kırklareli Çince Tercüman, Çince Tercüme Kırklareli

Kırklareli Çince Tercüman, Çince Tercüman Kırklareli  İli ve Çevresi Tercümanlık Hizmeti

 

Çince profesyonel tercümanlarımız size en kaliteli bir şekilde tercümanlık hizmeti vermek amacıyla taleplerinizi bekliyoruz.
 

Kırklareli Çince Tercümanlık Hizmetlerimiz

 

Fuar, Toplantı, Fabrika tercümanlığı,
 

Çinli Misafir karşılama tercümanlığı,

 

Makina montaj eğitim tercümanlığı,

 

Tur, Gezi,  Rehber tercümanlığı,
 

Eğitim tercümanlığı,


 

Kırklareli 'da Nasıl Çince Tercümanlık Hizmeti Alabilirsiniz?



 

- Telefonla (whatsapp) nolu telefondan yada tercüman talep formu veya cindeturktercuman.com@gmail.com üzerinden bize Kırklareli çince tercüman ekibimizden talep edebilirsiniz.

 

- En Kısa Sürede talep ettiğiniz tercüman ihtiyacınıza göre belirlenip size fiyat, çalışma koşulları ve diğer sorularınızı cevaplayarak tercümanlık hizmeti almaya başlıyorsunuz.


 
Kırklareli  Çince Tercüman için Tıkla
 
Kırklareli Hakkında Genel Bilgiler
Kırklareli, Türkiye Cumhuriyeti‘nin Marmara Bölgesi‘nin Trakya yakasında, doğuda Karadeniz, güneyde Tekirdağ, batıda Edirne ve kuzeyde Bulgaristan‘nın Burgaz ili ile çevrili il.
 
Kırklareli‘nin lçeleri
İl merkezi
Kırklareli
Bağlı ilçeler
Babaeski · Demirköy · Kofçaz · Lüleburgaz · Pehlivanköy · Pınarhisar · Vize
Tarihçe
Kırklareli’nin bilinen ilk sakinleri tüm Trakya bölgesinde olduğu gibi Traklardır. MÖ 6. yüzyılda Yunanistan’a kadar uzanan büyük bir imparatorluk kuran İran soylu kavim Perslerin eline geçen bölge, MÖ 4. yüzyıldaBüyük İskender önderliğindeki Makedonlar, MÖ 2. yüzyılda ise Romalıların hakimiyetine girer. Roma İmparatorluğu’nun 4. yüzyılda ikiye bölünmesiyle Doğu Roma İmparatorluğu’nun payına düşen Kırklareli, bu dönemde birçok Bulgar ve Peçenek istilası görmüştür. Şehrin Bizans dönemindeki adı “kırk kilise” anlamında Saranta Ekklesies‘tir[2]. 13. yüzyılda kısa bir Haçlı işgalinin ardından 1368 senesinde, Balkanlarda yayılan Türklerin egemenliğine girmiştir. Osmanlılar şehrin adını “Kırk Kilise” şeklinde Türkçeleştirmişlerdir, bu Bizans dönemindeki adının birebir tercümesidir[3]. Bir görüşe göre Kırk Kilise ile kastedilen kırk adet kilise değil, “kırk azizler kilisesi” olsa gerektir (III. yüzyılın sonunda Sivas’ta din uğruna şehit olan kırk azizler efsanesi Anadolu Hristiyanlığının en popüler konularından biridir)[4]. Osmanlı döneminde Edirne Vilayeti’ne bağlı bir sancak merkezi olan Kırklareli, 93 Harbi’nde (1878) Rus, Balkan Harbi’nde (1912) Bulgar ve de I. Dünya Savaşı’ndan sonra (1920-1922) Yunan işgali yaşamış, Türk Kurtuluş Savaşı’nın Türkler açısından zaferle sonuçlanmasıyla birlikte 10 Kasım 1922’de Türk topraklarına katılmıştır. 1924 yılında Kırkkilise milletvekili Dr. Fuad Bey (Umay) Meclis’teki müzakerelerden birinde, şehrin adının halk dilinde ve resmi olmayan kullanımlarda Kırklareli veya Kırklarili şeklinde geçtiğini belirterek şehrin adının “Kırklareli” olarak değiştirilmesine yönelik bir teklifte bulunmuştur; isim değişikliği teklifi 20 Aralık 1924’te TBMM’de kabul edilmiş ve ilgili kanun 14 Ocak 1925’te Resmî Gazate’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir[5]. “Kırkkilise” olan adında kilise sözcüğü geçtiği için değiştirilmiştir.
 
Coğrafya
istasyon-caddesi
İstasyon Caddesi
Kuzeye doğru çıkıldıkça giderek sarplaşan ve Türkiye Trakyası’nın en yüksek noktasını teşkil eden 1031 m rakımlı Mahya Dağ’nin de bulunduğu Yıldız Dağları’na varılan ilin genelinde kara iklimi hüküm sürer. İlin en önemli akarsuyu Ergene, Kırklareli’nin güneyinde tarıma elverişli, dolayısıyla birçok yerleşim biriminin bulunduğu bir plato yaratmıştır.
 
İdari yapı
Ana madde: Kırklareli’nin ilçeleri
Merkez ilçe ile beraber 8 ilçe, 18 belde, 173 köy ve 9 bucak vardır.[6] İlçeleri; Babaeski, Demirköy, Kırklareli, Kofçaz, Lüleburgaz, Pehlivanköy, Pınarhisar, Vize.
 
Nüfus
Değişim, bir önceki nüfus sayımına göre artış veya azalış yüzdesidir. Sıra, Kırklareli il nüfusunun Türkiye illeri arasındaki sıralamasıdır. Oran, Kırklareli il nüfusunun, Türkiye nüfusuna oranıdır.
 
Ekonomi
İlin güneyinde tekstil ve gıda alanında yaklaşık 20.000 işçiyi istihdam eden sanayi üretim ağır basarken, kuzeyinde başat olarak buğday ve ayçiçeği ekimiyle tarım başlıca geçim kaynağı olma özelliğini sürdürmektedir. Türkiye’nin en büyük cam fabrikalarından Trakya Cam Sanayi ve Kırklareli Cam ile, Türkiye’deki ilk şeker fabrikası olan halen faal durumdaki Alpullu şeker.
 
Folklor
Kırklarelinde Halk oyunları ekipleri yörenin çesitli folklor oyunlarını oynarlar.
 
Bu oyunlardan bir kaçı şunlardır:
 
. Kapçuk
. Kambana
. Kız Karşılaması
. Ali Paşa
. Ahmet Bey
. Arabaya Taş Koydum
. Bilal Oğlan
Dünyanın En Büyük Karikatürü
Galaksiye mesajımız var kampanyası dahilinde karikatürist Erdil Yaşaroğlu’nun öncülüğünde, Pınarhisar ilçesinde 10952 m²’lik arazi üzerine İşaretler filmini tiye alan bir karikatür çizilmiştir. Bu karikatür tam olarak 10 milyon 952 bin 50 metrekare ile Guinness rekorunu kırmış ve Guinness Rekorlar Kitabına girmeye hak kazanmıştır.

 


Kırklareli Çince Tercüman, Çince Tercüme Kırklareli Haberini Oku, Kırklareli Çince Tercüman, Çince Tercüme Kırklareli Haberini Yorum Yap, Paylaş
Etiketler; »Kırklareli Çince Tercümanlık » Kırklareli Çince Tercüman Bulma » Çince Tercüman ilanları
Etiketler » Kırklareli Çince Tercümanlık   » Kırklareli Çince Tercüman Bulma   » Çince Tercüman ilanları  
Google ARA: Kırklareli Çince Tercüman, Çince Tercüme Kırklareli

DİĞER ÇİN TERCÜMAN HABERLERİ

1 2 3 4 5 6 İleri