Niğde Çince Tercüman, Çince Tercüme Niğde - CindeTURKTercuman.Com - Çince Tercümanlık

Niğde Çince Tercüman, Çince Tercüme Niğde

Niğde Çince Tercüman, Çince Tercüman Niğde  İli ve Çevresi Tercümanlık Hizmeti

 

Çince profesyonel tercümanlarımız size en kaliteli bir şekilde tercümanlık hizmeti vermek amacıyla taleplerinizi bekliyoruz.
 

Niğde Çince Tercümanlık Hizmetlerimiz

 

Fuar, Toplantı, Fabrika tercümanlığı,
 

Çinli Misafir karşılama tercümanlığı,

 

Makina montaj eğitim tercümanlığı,

 

Tur, Gezi,  Rehber tercümanlığı,
 

Eğitim tercümanlığı,


 

Niğde 'da Nasıl Çince Tercümanlık Hizmeti Alabilirsiniz?



 

- Telefonla (whatsapp) nolu telefondan yada tercüman talep formu veya cindeturktercuman.com@gmail.com üzerinden bize Niğde çince tercüman ekibimizden talep edebilirsiniz.

 

- En Kısa Sürede talep ettiğiniz tercüman ihtiyacınıza göre belirlenip size fiyat, çalışma koşulları ve diğer sorularınızı cevaplayarak tercümanlık hizmeti almaya başlıyorsunuz.


 
Niğde  Çince Tercüman için Tıkla
 
İç Anadolu Bölgesi güneydoğusunda, Orta Toroslar içinde yer alan Bolkarlar ve Aladağların kuzeye doğru kıvrımlanarak sokuldukları alanın kuzeyinde kalan Niğde ili, kuzeybatıda Aksaray, kuzeyde Nevşehir, kuzeydoğuda Kayseri, batı ve güneybatıda Konya, güneyde Adana ve Mersin illeri ile komşudur. Niğde Türkiye'nin en önemli karayolu hatlarından birisi olan E-5 karayoluna 50 km mesafede olup 2009 yılında açılan ve şehirden güneydeki illere ulaşımı kolaylaştıran otoban ise Niğde'nin 5 km. doğusundan geçmektedir. Niğde, Adana'yı Ankara'ya bağlayan ve Kayseri'yi Konya'ya bağlayan karayolu üzerindedir.
 
Karayolunun yanı sıra, Batı Anadolu'yu güneye bağlayan tarihi demiryolu, il ve ilçe merkezlerinden geçmektedir. Ayrıca ülkenin kuzey ve doğusunu batıya bağlayan ikinci bir demir yolu hattı da geçmektedir.
Niğde'ye en yakın hava alanı 87 km. uzaklıktaki Nevşehir Kapadokya havaalanıdır. Yine Kayseri havaalanı Niğde'ye 130 km, Adana havaalanı ise yaklaşık 200 km. uzaklıktadır.
 
Denizyolu ulaşımı olarak Mersin Limanı ise Niğde iline 199 km. uzaklıktadır.
 
 
 
Kaynakça
İri, R., İnal, M.E. ve Türkmen, H.H.(2010). Geçti Bor'un Pazarı, Sür Eşeği Niğde'ye. Ankara: Detay Yayıncılık.
Niğde Valiliği. (1997) Niğde`97. Niğde: Niğde Valiliği.
 
İklim
Niğde kara ikliminin etkisindedir. Niğde'nin genel iklim özelliği; yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve kar yağışlıdır. Etrafının dağlarla çevrili olması, deniz seviyesinden 1229 m. yükseklik göstermesi, denizden gelen rüzgârları alamaması, kuzeyden gelen soğuk rüzgârlara açık olması ilde kara ikliminin görülmesinde etkilidir.Niğde ve yöresinde yağışlar, Nisan ve Mayıs aylarının tamamı ile Haziran ayının ilk yarısında yağmur şeklinde gerçekleşmektedir. Yağış ortalaması günlük olarak 0,9 mm yıllık olarak 20,55 Kg/m²’dir, Yağışın en fazla olduğu  Nisan ayında 78,5 mm, en az olduğu Temmuz ayında 0,2 mm’lik bir yağış almaktadır.Niğde ili yıllık sıcaklık ortalaması 13,26 °C’dir.  En yüksek sıcaklığın görüldüğü ay Ağustos olup sıcaklık ortalaması 29,4 °C’dir. En düşük sıcaklığın yaşandığı ay ise Ocak ayı olup sıcaklık ortalaması -4,5 °C’dir. Ortalama nem oranı %56-59 aralığındadır.Kar yağış gün sayısı ortalama 34,4 gün ve yerde kalış süresi 30 gündür. Yıllık güneşli gün süresi 7,32 saat ölçülmüştür. Yaz-kış ortalama sıcaklık farkı 33,9 °C’dir.Ortalama rüzgâr hızı 2,1 ms olup, en hızlı rüzgâr güneybatı yönlü ve hızı 111 ms’dir. Hâkim rüzgâr yönü ise kuzeydoğu’dur.
Bitki Örtüsü
Su Kemerleri
Flora
Niğde, İç Anadolu Bölgesinin tipik bitki örtüsü olan bozkır alanında kaldığından asıl bitki örtüsünü step bitki örtüsü oluşturmaktadır. İl genelinde orman alanları 621,610 Km² ile il topraklarının %7.97’sini oluşturmaktadır. Tarıma elverişli alanları 2.757,83 Km² ile % 35, 38, ekili dikili alanlar 240,688 hektar, çayır-meralar 2.640,35 Km² ile %33.87, tarıma elverişsiz alanlar 1.775,43 ile %22,78’ini oluşturmaktadır.
Fauna
Niğde ilinde  küçükbaş, büyükbaş ve kümes hayvancılığının yanında arıcılık ile tatlı su balıkçılığı yapılmaktadır. Büyükbaş hayvancılıkta Simental ve Montofon, küçükbaş hayvancılıkta ise çoğunlukla Akkaraman ırkı mera hayvancılığı ağırlıktadır. Kaynak suları üzerinde kurulmuş 500 ton üretim kapasiteli dokuz adet alabalık üretim çiftliği bulunmaktadır.
Ekonomik Yapı
İlimizde üretilmekte olan başlıca tarım ürünleri; patates, lahana, elma, kuru fasulye ve kirazdır. Niğde, Türkiye sıralamasında patates üretiminde birinci, lahana üretiminde ikinci ve elma üretiminde üçüncü sırada yer almaktadır. Niğde ilinde sanayi 1980 yılı sonrası gelişmeye başlamış olup yüz ölçümü 4060 dönüme ulaşan Niğde Organize Sanayi Bölgesi oluşturulmuştur. Bu bölgede küçük ve orta ölçekli işletmelerle birlikte başlıca sanayi kuruluşları Bor Şeker fabrikası, Çimento fabrikası, un fabrikaları, peynir-tereyağı fabrikaları, Birko halı fabrikası, meyve suyu fabrikaları, Niğbaş beton direk fabrikası, briket fabrikaları, Ditaş otomobil yedek parça imal eden fabrika, mikronize kalsit-mozaik üreten fabrikalar, Tekir su, soda fabrikası ve Niğde gazozu fabrikası mevcutturArı kovan sayısı 30.402 adet olup balık üretimi 177 ton civarındadır.Niğde'de ekonominin genellikle tarıma dayalı olmasının yanında tekstil başta olmak üzere inşaat, mobilya, dericilik ve elektronik gibi sektörler de şehirdeki ekonomik faaliyetler içerisinde önemli bir yer tutmaktadır. 
Niğde İlçeleri
BOR : İl Merkezine Uzaklık: 14 km İl Merkezine Ulaşım: Karayolu İlçe Nüfus Bilgisi: 41257 İlçe Yüzölçümü: 1275 Km² Bağlı Belde Belediye Sayısı: 3 Bağlı Köy Sayısı: 23
 
ÇİFTLİK : İl Merkezine Uzaklık: 65 km İl Merkezine Ulaşım: Karayolu İlçe Nüfus Bilgisi: 4392 İlçe Yüzölçümü: 423 Km² Bağlı Belde Belediye Sayısı: 3 Bağlı Köy Sayısı: 9
 
ÇAMARDI : İl Merkezine Uzaklık: 70 km İl Merkezine Ulaşım: Karayolu İlçe Nüfus Bilgisi: 3779 İlçe Yüzölçümü: 1279 Km² Bağlı Belde Belediye Sayısı: 0 Bağlı Köy Sayısı: 21
 
ULUKIŞLA : İl Merkezine Uzaklık: 56 km İl Merkezine Ulaşım: Karayolu İlçe Nüfus Bilgisi: 5391 İlçe Yüzölçümü: 1521 Km² Bağlı Belde Belediye Sayısı: 0 Bağlı Köy Sayısı: 37
 
ALTUNHİSAR : İl Merkezine Uzaklık: 37 km İl Merkezine Ulaşım: Karayolu İlçe Nüfus Bilgisi: 2985 İlçe Yüzölçümü: 589 Km² Bağlı Belde Belediye Sayısı: 2 Bağlı Köy Sayısı: 6
 
Niğde Ulaşımı
Karayolu : Komşu illere karayolu uzaklığı; Niğde-Konya 242 km. Niğde-Kayseri 128 km. Niğde-Nevşehir 82 km. Niğde-Adana 205 km. Niğde-Aksaray 123 km. Niğde - Ankara 348 km. Niğde - İstanbul 797 km'dir. Adres: Niğde Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali Adana-Kayseri yolu üzeri Hıdırlık Mevkii Merkez/Niğde Telefon Numarası: (+903882323587). Kaynakça http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Uzakliklar/illerArasiMesafe.aspx adersinden 13 Haziran 2014 tarihinde alınmıştır.
 
Demiryolu : Niğde Gar'ından Erciyes Ekspresi ile Kayseri ve Adana'ya; Çukurova Ekspresi Ankara, Kayseri, Kırıkkale, Yerköy ve Adana'ya ulaşmak mümkündür. Adres: Niğde Garı İlhanlı Mahallesi Cayır Mahallesi Telefon numarası: +903882339476, +903882323541 Kaynakça Niğde Valiliği. (1997) Niğde`97. Niğde: Niğde Valiliği.
 
Niğde Yeryüzü Şekilleri ve Bilgileri
Altunhisar Ovası : [Ova] , 1100 m.
 
Koyunlu : [Gölet] , .
 
Keçeboyduran : [Yanardağ] , 2727 m.
 
Dikilitaş : [Gölet] , .
 
Uluırmak : [Nehir] , .
 
Çinigöl : [Göl] , 21330 m²
 
Karagöl : [Göl] , 53460 m²
 
Melendiz Ovası : [Ova] , 1400 m.
 
Göllüdağ : [Yanardağ] , 2143 m.
 
Azatlı : [Gölet] , .
 
Gebere : [Baraj Gölü] , .
 
Bolkarlar : [Dağ] , 3524 m.
 
Hacıbeyli : [Gölet] , .
 
Gümüşler : [Baraj Gölü] , .
 
Alagöl : [Göl] , 14050 m²
 
Yedigöller : [Göl] , 53180 m²
 
Murtaza : [Gölet] , .
 
Karasu : [Nehir] , .
 
Misli Ovası : [Ova] , 1350m.
 
Ecemiş : [Nehir] , .
 
Akkaya : [Baraj Gölü] , .
 
Bor Ovası : [Ova] , 1100 m.
 
Hasan Dağı : [Yanardağ] , 3268 m.
 
Akgöl : [Göl] , .
 
Aladağlar : [Dağ] , 3756 m.
 
Melendiz Dağları : [Yanardağ] , 2936 m.
 
Narlıgöl : [Krater Gölü] , 2500 m²
 
Niğde tarihçesi
 
ADININ KAYNAĞI
 
Şehrin adı ilk defa Niğde
yakınlarındaki Aktaş Köyü Andaval Kilisesi‘nde bulunan ve Hitit hiyeroglifiyle
yazılmış Geç Hitit Dönemi'ne (M.Ö. 1170-710) ait kitabelerde "Nahita"
olarak geçmiştir. Bu adın, Hititler'den önce Anadolu halkının ay ve bereket
tanrıçası olan "Anahita"dan geldiği belirtilmiş, daha sonra şehir
Medler ve Persler devrinde "Nahida", Eski Yunan döneminde
"Nikita", Bizans döneminde "Nahida-Negide-Nekite",
Selçuklular zamanında "Nakita-Nikide-Nigide-Nekide-Nikte", Osmanlılar
devrinde "Nikde-Nigde" şeklinde geçmiştir. Cumhuriyet döneminde ise
Latin harflerinin kabulünden (1928) sonra "Niğde" şeklini almıştır.¹
 
TARİHİ
 
Niğde yöresinin tarihi Paleolitik döneme kadar uzanmaktadır.
Bölgede M.Ö. III. binden başlayarak Hititler'in yerleştiği, M.Ö. XII. yüzyılda
Hitit devleti yıkılarak yerini Geç Hitit Devleti'ne bırakmıştır. Geç Hitit
şehir devletleri M.Ö. 710-620 yılları arasında Asurlar'ın idaresi altına girmiş
Asur devletinin çöküşünden sonra bir süre Klikya Krallığı’nın (M.Ö. 612-590)
yönetimine girmiştir. Niğde yöresi, M.Ö. VI. yüzyıl başlarında Medler'in, M.Ö.
550'de Persler'in, M.Ö. 334'de İskender'in hâkimiyetine geçmiştir. Bu bölge
M.Ö. 332-M.S. 17 yılları arasında Kapadokya Krallığı’nın, M.S. 17-395 yılları
arasında Roma İmparatorluğu'nun idaresinde kalmıştır. 1075 yılına kadar Bizans
(Doğu Roma) hâkimiyetinde kalan Niğde bölgesi XI. yüzyıldan sonra Türkleşerek
Selçuklu hâkimiyetine girmiştir. Niğde 875 H./1470-71 M. yılında Fatih Sultan
Mehmet tarafından Osmanlı topraklarına katılmıştır. Niğde 1863 yılında
uygulanan İller Örgütü içerisinde Konya Valiliğine mutasarrıflık merkezi olarak
dâhil edilmişse de Cumhuriyet döneminde (1924) İl haline getirilmiştir.²

 


Niğde Çince Tercüman, Çince Tercüme Niğde Haberini Oku, Niğde Çince Tercüman, Çince Tercüme Niğde Haberini Yorum Yap, Paylaş
Etiketler; »Niğde Çince Tercümanlık » Niğde Çince Tercüman Bulma » Çince Tercüman ilanları
Etiketler » Niğde Çince Tercümanlık   » Niğde Çince Tercüman Bulma   » Çince Tercüman ilanları  
Google ARA: Niğde Çince Tercüman, Çince Tercüme Niğde

DİĞER ÇİN TERCÜMAN HABERLERİ

1 2 3 4 5 6 İleri