İlk kez Çin’e Gideceklere Tavsiyeler - CindeTURKTercuman.Com - Çince Tercümanlık

İlk kez Çin’e Gideceklere Tavsiyeler

Özellikle Çin’e ilk kez gideceklerin akıllarında “Çin’e gidince ne yiyeceğim? Çin’de Türk yemekleri bulabilir miyim? yada Nerede bulabilirim? Olmadı Çin yemeği yiyebilir miyim? Yanımda yiyecek yiyecek götürsem olur mu? Yanımda ne kadar para götürmeliyim? Dikkat etmem gereken birşey var mı?” gibi bir sürü soru oluyor. Yine de Çine ilk kez ayak basacak herkese yardımcı olabilecek kısa bir liste.

# Çin’e yapacağınız seyahatlerin (Çin yeni yılı gibi) Çin’in önemli tatil günlerine denk gelmediğine emin olun. Yoksa kapalı kepenkler ve boş sokaklar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. (2016 yılı için Resmi Çin Tatilleri)

Uçak, Otel, Firma ziyareti, Tercüman vs gibi rezervasyonlarınızı olabildiğince önceden yaptırmaya çalışın. Ucuz ve Uygun Otel Rezervasyonları İçin Tıklayın 

Mobil Hattınızı yurtdışına çıkmadan önce “uluslararası dolaşıma” açtırmayı unutmayın.

Çin’de Türk hattınızı kullanmak çok pahalı olacaktır. Zorunlu olmadıkça arama kabul etmeyin ve aramayın. Çine gitmeden önce Skype, Voipraider gibi programları bilgisayarınıza, cep telefonunuza indirip seyahatiniz süresince size yetebilecek düzeyde kredi satın alıp bulundurun.

Çin Uçak Bileti İçin Tıklayın 

Eğer Çin’den çok sayıda hediyelik eşya alma gibi bir planınız var ise havayolu şirketinizin ağırlık kotaları hakkında önceden bilgi edinin ve bunları aşmamaya özen gösterin. Aksi takdirde çok severek aldığınız eşyaların bir kısmını kalbinizle birlikte Çin’de bırakmak zorunda kalabilir ya da her kilosu için avuçla Euro ödemek zorunda kalabilirsiniz. (THY Bagaj hakkıEmirates bagaj hakkı,Qatar havayolları bagaj hakkı)

Uçağa binmeden önce yanınızdaki paraları Dolar yada Euro’ya çevirmeyi unutmayın.

Yemek hassasiyeti olanlar “Çin’e gidince peynir, ekmek, zeytin bulurum” diye düşünmeyin, bulamazsınız. Peynir ve Zeytin sadece büyük marketlerde var ve pahalı, ekmek de Uygur restaurantlarında mevcut. Bu yüzden yanınızda Türkiye’den basit yiyecekler götürmeniz en azından ilk birkaç gün aç kalmamanız açısından iyi olabilir.

Havalimanı içindeki döviz büroları aldığı komisyon bakımından pahalıdır. Bu yüzden ülkeye giriş yaparken sadece kendinizi birkaç gün idare edebilecek kadar parayı Yuan’e çevirin. Geri kalan miktarı çevirmek için hafta içi daha uygun fiyatlı olan bankaları ziyaret edebilirsiniz.

Her ihtimale karşı kimlik, ehliyet ve pasaport fotokopinizi yanınızda bulundurun. Fotokopileri de pasaportunuz ile birlikte kaybetmemek için ikisini farklı çantalarda taşımaya özen gösterin. Bu belgeler pasaportunuzun çalınması yada kaybolması halinde hayat kurtarıcınız olacak.

Uçağın alt bagajına vereceğiniz bavulun kaybolabileceğini unutmayın. Bu yüzden bu bavulun içinde cep telefonu, bilgisayar, para, mücevher vs gibi değerli eşya bulundurmayın. Sürekli kullanmanız gereken (tavsiyon, kalp vs) ilaçlarını da yine kaybolma ihtimaline karşı yanınızdaki çantanızda taşımanızda fayda var.

Bavul ve çantalarınıza adınızı, soyadınızı, ülkenizi ve cep telefonu numarası, e-posta adresi gibi iletişim bilgilerinizi yazdığınız bir etiket takmayı / yapıştırmayı ihmal etmeyin.

İş amacıyla tanıştığınız insanların kartvizitini alıp beraber fotoğraf çektirmeyi unutmayın. O fotoğraf kendinizi hatırlatmaya çalışırken çok işe yarayacak.

Pazarlık yapın.

Kaldığınız otele vardığınızda mutlaka otele ait birkaç kartvizit alıp farklı çanta ve ceplerinizde birer adet bulundurun.

Otelden yada dışarıdan bir harita temin edip oteldeki görevliye otelinizin bulunduğu yeri işaretlettirin. Bu siz etrafı gezerken çok işe yarayacaktır.

İş toplantılarında tanıştığınız Çinlilerin kendilerini “Sun flower, Crystal, Daisy, Princess” gibi komik İngilizce isimler ile tanıştırmalarına hazırlıklı olun, gülmeyin! Ciddiyim gülmeyin!

Twitter, Facebook gibi siteler siz Çin’e gidince kapalı olacak. Bu siteler iletişim kurma açısından sizin için önemli ise gitmeden proxy yükleyin yada başka iletişim yöntemi belirleyin.

Metro ve Hızlı tren hatları Türkiye’ye kıyasla daha yaygın, hızlı ve ucuzdur. Bunları kullanmaktan çekinmeyin.

Yağmurlu havalarda boş taksi bulamayabilirsiniz. Yağmur altında 100 kişilik bir taksi sırasında beklemek istemiyorsanız hazırlıklı olun.

Çin’de biraz daha uzun süre kalacaksanız küçük market ve bakkallardan kayıt işlemine gerek olmaksızın tak çalıştır hatlardan temin edebilirsiniz.

Havalimanından çıktığınız anda sizi karşılayıp tercümanlığınızı yapabileceğini söyleyen tanımadığınız kişilere karşı dikkatli olun.

Takside birşey unutmadığınıza emin olmak için inerken kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Aksi takdirde tekrar bulamazsınız. Eğer taksi ile “ciddi bir sorun” yaşarsanız aracın sağ ön camında taksicinin kimliği denilebilecek bir numara bulunur. Onu not alabilirsiniz.

Sizi restaurantta yemek yemeğe davet eden her güzel kadına kanmayın, fazla hesap ödettirilmek suretiyle dolandırılırsınız.

Pasaportunuzu ve paranızı boyuna asılan çantanızda yada ceketinizin iç cebinde bulundurun. Arka cebinizdeki cüzdana çok güvenmeyin çünkü Çinli usta hırsızlar siz olayı farkedemeden jilet vasıtası ile cüzdanı çekip alabiliyor.

Duvarları ve kapıları olmayan tuvaletlere hazırlıklı olun. Bu yüzden bu tür ihtiyaçlarınızı otelinizde ve havalimanında gidermenizde fayda var.

Gideceğiniz yerin hava durumuna önceden bakmayı ihmal etmeyin. Guangzhou’a gidiyor gibi Harbine giderseniz donarsınız. (Guangzhou hava durumuShanghai hava durumuBeijing hava durumu)

Giderken yanınızda götüreceğiniz kredi yada banka kartını yurtdışında kullanabileceğinizden emin olun.

Gideceğiniz firmaların ismini, adresini, yetkili kişiyi ve telefon numarasını Çince karakterler ile yazılı bir şekilde yanınızda bulundurun.

Ülkeye giriş yaparken uçakta yada çıkışta sizden bir form doldurmanızı isteyecekler. Gereksiz görüp doldurmamazlık etmeyin, doldurun.

Bavulunuzun kaybolma ihtimaline karşı yanınızdaki çantada da bir çift kıyafet bulundurun.

Çin’e gitmeden önce “Merhaba, Teşekkürler, Evet, Hayır, Evet istiyorum, Hayır istemiyorum” gibi birkaç Çince kelime öğrenmeniz iyi olabilir. Ben özellikle yanınıza “Do you wanna watch?, do you wanna massage?” diye sizi birşey demezseniz metrelerce takip etme potansiyeline sahip sokak satıcılarına karşı “Hayır istemiyorum” kelimesini tavsiye ediyorum.

Yanınızda Türkiye’den bir hediye götürmeyi düşünüyorsanız ufak bir nazar boncuğu yada bir kutu lokum hoş bir jest olabilir. Yanınızda (traş makinası, laptop şarjı vs) elektrikli alet götürecekseniz yanınızda çevirici götürmek piriz başında elinizdeki fiş ile öylece kalakalmanıza engel olabilir.

 

Nasıl Çince Tercümanlık Hizmeti Alabilirsiniz?

 
- Telefonla (whatsapp)  nolu telefondan yada tercüman talep formu veya cindeturktercuman.com@gmail.com üzerinden çince tercüman ekibimizden talep edebilirsiniz.
 
- En Kısa Sürede talep ettiğiniz tercüman ihtiyacınıza göre belirlenip size fiyat, çalışma koşulları ve diğer sorularınızı cevaplayarak tercümanlık hizmeti almaya başlıyorsunuz.
 
 

ÇİNCE TERCÜMAN TALEBİ İÇİN TIKLAYIN

 


İlk kez Çin’e Gideceklere Tavsiyeler Haberini Oku, İlk kez Çin’e Gideceklere Tavsiyeler Haberini Yorum Yap, Paylaş
Etiketler; »İlk kez Çin’e Gideceklere Tavsiyeler » çin gezi rehberi » çinde ne yapılır » çinde yemek » çinde ticaret
Etiketler » İlk kez Çin’e Gideceklere Tavsiyeler   » çin gezi rehberi   » çinde ne yapılır   » çinde yemek   » çinde ticaret  
Google ARA: İlk kez Çin’e Gideceklere Tavsiyeler

DİĞER ÇİN TERCÜMAN HABERLERİ

1 2 3 4 5 6 İleri