Çin'de Siyaset - CindeTURKTercuman.Com - Çince Tercümanlık

Çin'de Siyaset

Komünist Parti ülke siyasetinin odağındadır, kuvvetli hükümet zayıf toplum görüntüsü vardır. Devlet ile Parti adeta özdeşleşmiş, Parti ülkenin tek hakim kurumsal gücü konumundadır. Siyasi mücadeleler Komünist Parti içerisinde yaşanmakta ve çok farklı olmasa da değişik düşüncelere sahip parti içi gruplar her düzeyde Komünist Parti Yönetimine seçilmek için çalışmaktadırlar. Kamu görevlilerinden Komünist Partiye üye olanlar daha çabuk yükselmekte, Parti dışından etkili makamlara kendisini çok iyi yetiştirmiş, görevinde çok başarılı olanlardan istisna atamalar da yapılabilmektedir. Kamu görevlileri görevini yaparken siyasi iradenin, yani kurumundaki Parti Temsilcisinin tutumuna göre tavır almaktadır. Uygulanması takdire bağlı olan bir konuda, Parti temsilcisinin yapılması yönünde bir iradesi olduğunda kamu görevlileri eksiksiz ve derhal yerine getirmek için çalışmaktadır. Buna örnek olarak Heyetimizin Çin ziyareti verilebilir. Konu ilk dile getirildiğinde çekimser davranan ilgili makamlar, Komünist Parti Merkez Komite Üyesinin ülkemizi ziyareti sırasında kabul etmesi ve ilgililere talimat vermesi sonucu kapılar ardına kadar açılmış ve Heyetimizin iyi eğitim alması, rahat etmesi için elinden geleni yapmışlardır.
Devlet Yapısı başlığı altında dile getirdiğim yolsuzluk ve rüşvetle mücadele konusu Çin Komünist Partisi içerisinde de sıkça gündem oluşturmakta ve yolsuzluğa bulaşan Parti üyeleri Partiden atılmaktadır. Kişisel öngörüme göre, yolsuzlukla mücadele daha uzun yıllar ülke gündemini meşgul edecektir.
Dikkati çeken bir diğer konu ise Komünist Parti dışında birkaç Parti daha olduğudur. Hatta, Heyetimize yapılan bir programda diğer parti temsilcileri de söz almışlar ve yerel yönetimler hakkında görüş belirtmişlerdir. Ancak, zaman içerisinde tanıştığım insanlarla yaptığım sohbetlerde diğer partilerin adaylarının seçildiği takdirde ne olacağını sorduğumda yanıt alamamış ve uygulamada böyle bir şeyin olamayacağını söylemişlerdir.

 


Çin'de Siyaset Haberini Oku, Çin'de Siyaset Haberini Yorum Yap, Paylaş
Etiketler; »Çin Hakkında Bilgi » Çinde Devlet Yapısı » Çin Devlet Yönetimi
Etiketler » Çin Hakkında Bilgi   » Çinde Devlet Yapısı   » Çin Devlet Yönetimi  
Google ARA: Çin'de Siyaset

DİĞER ÇİN TERCÜMAN HABERLERİ

1 2 3 4 5 6 İleri